Funin ble startet som en elektronikagruppe av bergensduoen Marit Elisabeth Svendsbøe og Øyvind Vie Berg. Med årene har bandet vokst seg større, og består i dag av hele sju musikere. Samtidig har de beveget seg inn i indiesjangeren.

Bandets vokalist Svendsbøes stemme har sterke likheter til både Björk og Anne Lise Frøkedal i Harrys Gym, mens Gaute Stedjes vokal på tittelsporet Unsound minner sterkt om Radioheads Thom Yorke. Det mangler ikke på referanser. Og nettopp det er problemet. Du sitter hele tiden med følelsen av at du har hørt det før. En følelse som kjennetegner middels band.

Dette er verken en ulyd eller god lyd. Problemet er at musikken er så anonym at du sitter igjen uten et eneste inntrykk etter gjennomlytting. Låt etter låt suser anonymt forbi, uten å legge igjen et eneste spor. Ikke en eneste låttittel. Ikke et eneste riff. Ikke en eneste melodi. Ikke en eneste tekstlinje. Null.

Dette er et band som gir vann på mølla til de mange indiekritikerne, for aldri har påstanden "de høres jo klin like ut alle sammen" stemt bedre. Funin er dessverre kun "nok et indieband". Unsound er begynnelsen på en karriere som etter all sannsynlighet ender i en blindvei.Hør albumet på Spotify