Virtual EP er elektronikaduoen Swankmajer, bestående av Hans Christian van Nijkerk og Jan Frode Haugseths, debut. Duoen skriver på sin Urørt-side at skiva utforsker kjærligheten mellom menneske, maskin, bits & source code.

Det hele starter svært lovende med Without Love. Det enkle lydbildet har enkle, men fengende beats som kan minne om Kraftwerks industrielektronika. Det samme gjør påfølgende Sweet Little Girl og Virtual.

Kombinasjonen av elektroniske beats og alt fra piano til skarp synth er svært spenstig. Den teatralske vokalen er imidlertid ikke duoens sterkeste kort, etter min smak. Selv om den på sitt beste kan minne om Ralf Hütter i nevnte Kraftwerk. Enkelte effekter leder oss også til Ugress.

Fjerde og siste låt ut, Real Unreal starter behagelig, men etter hvert blir det litt mye "gameboy" og mas. Det enkle er ofte det beste, og sistesporet er skivas svakeste.

Likevel er Virtual EP en meget lovende debut fra trønderduoen, som garantert blir å se utenfor bartebyen framover.Swankmajer på Myspace