Iskald fra Bodø er både produktive og hardtarbeidende. På få år har de gitt ut tre skiver og turnèrt både inn og utland. Siste plata; "The Sun I Carried Alone" er nyss ute på Indie Recordings. Iskald er en fast duo, (Simon Larsen og Aage Krekling) som mekker musikken og opplegget rundt bandet. Debuten; "Shades Of Misery" kom i 2007 og ga bandet mye oppmerksomhet. En knallsterk skive de til dags dato ikke har greid å toppe.

"The Sun I Carried Alone" er en heftig teknisk affære. Riff og takter byttes og snus over en lav sko. At gutta i Iskald har utvikla seg stort siden debutskiva på dette området er soleklart. Samtidig har de tilsynelatende mista evnen til å lage låter som engasjerer mer enn et par nikk her og der. For til tross for både dynamikk, shredding og gud veit hva de ikke gjør her er ikke låtene spennende nok.

Produksjonen er klar og nærmest episk. Den klare og fine lyden hjelper ikke låtene med å frembringe særpreget de sårt trenger. Det er digg å høre på, litt for digg egentlig. Vokalen holder grei stand uten for mye opp eller nedturer. Den samsvarer temmelig bra med skiva på dette punktet. For selv om låtene ikke holder helt inn er det interessant å høre teknisk godt framført metal.

"The Sun I Carried Alone" tar aldri av i nødvendig grad. Fullt fokus kreves av deg som lytter hvis du vil ha maksimalt utbytte. Og det vil du jo. Ingen skive du setter på når du skal henge opp ditt tøy for å si det sånn. Og de skal ha cred for innsatsen. Den er det ingenting å utsette på. Mulig materialet funker bedre live. Håper det.
Iskald.com
Iskald-space