Punkpionèr og generell tough guy Mike Ness har stablet Social Distortion på beina igjen. Med ny rytmeseksjon siden forrige gang er de nå ute med sitt sjuende studioalbum siden starten i -78. Ikke akkurat et overproduktivt band, men med utgivelser på samvittigheten som får de fleste med et snev av rockeinteresse til å nikke anerkjennende. Melodiøs punkrock har vært formelen siden starten, selv om det nå i 2011 begynner å bli litt vel mye melodi og litt vel lite punkrock.

Orginalt nok begynner "Hard Times And Nursery Rhymes" med en instrumental låt. Og ikke bare er den instrumental, men den er faktisk også jævla tøff. En slags punka western-stemning som virkelig drar igang skiva. Bra Mike! Videre utover går det roligere for seg. Countrystemninga man hører på Hr. Ness' soloskiver er mer fremtredende enn noen gang og det er tydelig at vi ikke har med en gjeng forbanna unggutter å gjøre lenger. Det dreier seg mye om både tapt og funnet kjærlighet og tekstene er i overkant direkte hvis man sammenligner med de eldre. Heldigvis er Mike Ness en mester på melodier og ror det meste pent i land. Litt for pent til tider.

Bortsett fra den instrumentale "Road Zombie" er singelen "Machine Gun Blues" og Hank Williams-coveren "Alone And Forsaken" fengende bra låter. Sounden er som alltid genuin, mye takket være vokalen, og det låter Social Distortion lang vei. Uansett spørs det nok om ikke alderstrinnet til målgruppen vokser parallelt med bandets. For hadde det ikke vært for de eldre utgivelsene er det nok ikke mange forbanna unggutter som hadde viet denne skiva særlig oppmerksomhet. Men sånn er det nå en gang. Man lever på gamle minner og selv om Social Distortion snart er klare for gamlehjemmet vil de alltid være et gjennomsyra tøft rockeband.

Hør skiva på Spotify

SocialDistortion.com