Samtidig som de annonserte at albumet ville komme annonserte de også at det er slutt for Grandaddy. Indie-gruppen fra Modesto, California gir seg etter 14 år. Grandaddy har blitt stemplet som "space-rock" og plassert i samme sjanger som Flaming Lips og Mercury Rev uten å ha fått like stor popularitet.

Jeg oppdaget Grandaddy med det fantastiske albumet "The Sophtware Slump" som ble utgitt i år 2000. Siden har de gitt ut "Sumday" og nå "Just Like The Fambly Cat". Det nye albumet er i kjent Grandaddy stil med svevende melodier ved bruk av keyboard og gitar (i fremste rekke) og Jason Lytles alltids behagelige vokal. Albumet begynner rolig med en pianointro før man går rett over til albumets første hit, "Jeez Louise", som er en fengende sang for sommeren. Videre på albumet er låtene litt roligere og en låt som "Summer...It's Gone" passer vel bedre til høsten, men uansett, det er en perle av en låt. Andre låter man burde sjekke ut er blant annet "Rear View Mirror", "Where I'm Anymore" og "Guide Down Denied". Som bonusspor kommer en to-minutts outro hvor Jason Lytle synger "I'll never return", en verdig og vakker avslutning for albumet og Grandaddy.

For de av dere som kjenner til Grandaddy er dette et album som absolutt vil falle i smak, og for dere nye vil jeg anbefale å begynne med "The Sophtware Slump" først før man går løs på "Just Like The Fambly Cat".

8/10