The Pains of Being Pure at Heart traff en nerve med sin selvtittulerte debutplate for to år siden. Naive kjærlighetssanger pakket inn i støygitarer og en herlig 90-tallsnostalgi. Nå er de tilbake med den vanskelige andreplata og Belong bygger videre på det de startet for to år siden.

Åpningssporet Belong starter rolig før distortionpedalen blir trykket ned og et riff Billy Corgan ville vært stolt av smeller over høytalerne. Vokalist Kip Bermans stemme ligger litt bak i lydbildet og det fungerer fint. Det er ikke mye som har endret seg siden forrige plate. Fremdeles er det catchy alternativ pop som kunne vært utgitt på midten av 90-tallet.

Heavens Gonna Happen Now er også en frisk låt. Energiske trommer, gitarriff som får meg til å lengte etter sommer og sol. Heart In Your Heartbreak er en nydelig poplåt med bittersøt tekst og Peggy Wangs keyboard som smyger seg inn i lydbildet.

Synthen på The Body er et herlig nikk i The Cures retning og Girls Of 1000 Dreams er kjapp og rå med støyende gitarer. Det låter ikke like friskt som på debutplaten for to år siden men på Belong er det rikelig med godlåter for kjærlighetssyke indiegutter og jenter.

De finner på ingen måte opp kruttet heller med denne platen, men det er solid håndtverk som leveres her og med smått legendariske Alan Moulder som produsent er dette en absolutt godkjent andreplate fra New York-bandet.

The Pains of Being Pure at Heart på MySpace