De fleste burde nå ha fått med seg Norges nye rockeensemble; Honningbarna. Denne gjengen med forbanna sørlandsgutter som leverer brillefin energisk punkrock til massene. Lydverket, Øya, P3...alt dette er done deal for Honningbarna. Tilbakemeldingene som kom fra et stappfullt Rockefeller under Bylarm i februar sier egentlig sitt om hvor fett dette bandet er. Ikke fylt 18 år enda og spiller tøffere enn garva rockere. Så etter en kritikerrost ep slipper de nå endelig debutskiva "La Alarmane Gå".

Jeg ser ingen grunn til å vente med å si at dette her, det er faen meg en suveren skive! Norsk punk på norsk, og det med meningsfylte tekster og heftige melodier. Oppskriften er rett fram og rett i trynet. Men der mange band ikke makter å gjøre det engasjerende nok briljerer regelrett Honningbarna med låtskriverteft og entusiasme. En ivrig Edvard Valberg skriker ut sin oppriktige misnøye mot kapitalisme og annen dritt mens et velfungerende og syltight band smeller tilbake.

Høydepunktene står i kø. Fra den Stoogesinspirerte "Fri Palestina" hvor teksten forklarer seg selv, til den oppjagede "Desperado og helt ned til siste "Noen Å Hate". En fortreffelig Raga-cover med ungdomslig tilsnitt. 12 låter, ingen døpunkter. I hvert fall ikke hvis du liker musikken din bråkete.

Honningbarna er et atypisk norsk tenåringsband. De vanlige fellene med å spille over evne, ikke tørre ordentlig, eller bare ikke ha gode låter preller rett av på Honningbarna. De har funnet et formular som funker aldeles utmerket for dem. De bruker ikke unødvendig tid på å utforske all verdens effekter og lydbilder. De har nemlig noe som skal formidles, og det skal skje nå! Skjønneru!?

Det genuine ungdomsengasjementet, i tillegg til teknisk herlig utførelse og tekster med mening, setter Honningbarna et par hakk over akkurat nå. De bør nok ikke gi ut fem skiver til med samme oppskrift, men akkurat her og nå, i starten av 2011 er "La Alarmane Gå" det tøffeste du hører.

Hør hele skiva her:
www.honningbarna.no