Superduoen Anders Tjore og Erlend Mokkelbost har, fortjent, fått spaltemeter på spaltemeter i norske aviser denne vinteren og våren, om hvordan alt de tar i blir til gull. Og sannelig blir det ikke det også, med Turns (Tjore), Jaa9&OnklP-låta Partysvenske (medforfattet og produsert av dem begge), Rumble In Rhodos (produsert av dem begge), The Apricot (Tjore) og nå andreplata til Montée, Rendition Of You.

To år etter den Spellemann-vinnende Isle Of Now er altså den såkalte supergruppa tilbake med ny plate. Med den usannsynlig fengende førstelåta Faith smeller de igang runde to, og forteller lytteren at nok en gang er det de dansevennlige og funky rytmene som skal være vårens lydbilde. Dette er langt fra Mokkelbosts JR Ewing, og også et godt stykke unna Turns mer introverte pop. Her skal alle med, og helst ute på dansegulvet. Samtidig er det for smart til å bruke de aller enkleste triksene. Her er ingen overdrevne basstrommer, moduleringer eller take offs, bare svært gode poplåter. I så måte apellerer ikke dette nødvendigvis til klubbgåerne, men mer til musikknerdene som liker å få dansefot. Det er så godt produsert at det nesten er umulig å sette fingeren på noe som helst.

Rendition Of You bringer lett tankene til åtti-tallet. Her går man fra låter som hører ut som noe Talking Heads kunne laget, til noe som umiskjennelig høres ut som David Bowie, uten at noen av de låter uoriginale eller kopierte. Sjøl om man kan dra kjensler på David Byrne i Tjores vokal føles det ikke påtatt. Singlene Faith og Ghost er to virkelig fantastiske låter, og Gone Today er jammen ikke langt unna den heller. Hele plata igjennom får vi rivende gitarer, groovy basslinjer (bare hør på Paper-Thin) og en deilig, lekende synth. Man bare la seg fenge. Og når du føler du trenger en pause fra dansegulvet, eller ihvertfall roe litt ned på steppinga, kommer Crystal Shore som bestilt og drar det hele noen hakk ned. Ikke mer enn at man fortsatt holder seg svett, men pustepausen er likevel kjærkommen før funk-funky Souvenir tar over og kjører showet igang igjen.

Montées nyeste er det perfekte soundtrack for tida vi nå er inne i, med lange, lyse kvelder, våryre mennesker og lysten på fest og moro. Ihvertfall når det kommer til lydbildet, for tekstene er ikke alltid rosenrøde og en hyllest til livet. Nødvendigvis. Rendition Of You er uansett sabla bra, og nok en topp plate fra en av Norges fremste låtskriverduoer.


Hør hele albumet her:Montée på Myspace