De unge herremennene i Stereopol er ute med sitt første fysiske produkt, en 5-spors EP. Musikknyheter.no og undertegnede sjekket dem ut på en konsert på Revolver en stund tilbake, og det låt meget bra. Det var derfor spennende å høre om, hva det Oslo baserte indiepop/dub/shoegaze bandet hadde disket opp.

På kun 5 låter, og rett over 20 minutter klarer bandet å underholde stort. Låtutvalget er bra og variert. Åpningen ”Feet Go Blind” har et fint riff, og flere herlige overganger. Bandet har en kreativ tilnærming til musikken sin, og det er en fryd å høre alle de lekre melodilinjene, og det litt særegne uttrykket som fritt utfolder seg. Vokalist Stig Frogner sin stemme bærer låta bra, og den klare stemmen hans har en fin nerve som gjør lytteren interessert. Stereopol har generelt mye fin rytme, og herlige melodilinjer i musikken. Rent musikalsk er det en eksotisk sjangerblanding av de sjeldne, og det er klart at gutta har ulike musikalske referanser. Man har både indiepop/rock til svevende shoegaze, og 70/80-talls inspirert dub. Originalt, og spennende.

Og det låter kanskje best på ”Time Machine” og ” Mountain Song”. Førstnevnte en sommersøt pop-låt som minner om både Foo Fighters, The Police og Marit Larsen. Klart den beste på EP’n, og en låt som eksploderer i fine basslinjer, et riff som minner om litt ”Be Quiet And Drive” av Deftones, og et godt refreng. Det er fortsatt veldig nedtonet, og lavmælt, stemmen til herr Frogner bærer godt over det hele. ”Mountain Song” som innledes med stemningsettende piano viser litt potensialet bandet har i seg, til å lage velskrevne god låter som har et helhetlig budskap.

Alt i alt kan EP’n oppsummeres med at Stereopol er annerledes, friskt og spennende. Av alle indieband som stadig dukker opp som bæsj i smeltende snø bidrar disse guttene med noe nytt. Veldig lovende sound, som blir spennende å utforske etter hvert som bandet vokser både aldersmessig og musikalsk. Med kun 5 låter, blir det litt lite å vurdere. Og en EP generelt er det usedvanlig vanskelig å rulle en fornuftig kritikk som beskriver helhetsinntrykket, men vi ender på en god 7/10, og gleder oss til å følge potensialet fremover.


Det står riktignok blant annet på Itunes og Wimp at EP’n ble utgitt 2/2011, men den kom ut først nå, 2.mai.

OBS! Stereopol har releasekonsert 21.mai på John Dee, og aktuelle Dråpe varmer opp. Anbefales!


Hør hele albumet på Wimp