Folk flest kjenner kanskje Chrome Division best som Dimmu Borgir-vokalisten Shagraths sideband. Med disse gutta får black metal-mannen dyrke sin lidenskap for hard, klassisk motorsykkel-rock, der liksminken er erstattet med pilotbriller og skinnjakke, og det først og fremst er de mer ortodokse rockemotivene låtene baserer seg på. Ikke overraskende er Third Round Knockout den tredje langspilleren fra Oslo-gjengen. Dens utslagsevne viser, om ikke altfor mye annet, at heller ikke Shagraths andre gruppe lar seg stagnere så lett.

Siden sist er Carburetors-vokalisten Eddie Guz byttet ut med Shady Blue, bedre kjent som ”Athera” fra bærumsbandet Susperia. Med han har tilhørelatende også en mer sørstatsrock-orientert lyd fulgt. I større grad enn tidligere dominerer det swagger-tunge og groovy, noe som fører til at den musikalske appellen virker mer rettet mot de med sansen for musikk med en betydelig boogie-faktor. Den åpenbare Motörhead-referansen er satt litt til side til fordel for seigere takter. Unektelig står ”rock n roll” skrevet stort over alt bandet gjør, men denne gangen går det mindre i Lemmy-vokal og mer i munnspill.

Til tross for å mestre nye musikalske territorier uten å halte nevneverdig, pakker dog dessverre ikke Third Round Knockout like mye punch som det var lov å håpe på, og låter som Long Distance Calling Girl og Satisfy My Soul forblir anonyme uansett hvor ofte du hører gjennom dem. I likhet med andre band som boltrer seg i amerikansk bibelbelte-rock, kan bandets tekster dessuten grense til Hellyeah-idioti, til tross for at Chrome Division unektelig er et svært mye bedre band.

Høydepunkter er det likevel ikke vrient å finne: Fight er et lokomotiv av en selvhøytidelig rockelåt, mens det ikke er mulig å la være å trekke på smilebåndene av Chrome Divisions versjon av Stan Jones-låta Ghost Riders In The Sky, som ikke altfor subtilt blant annet inkorporerer Edvard Griegs I Dovregubbens Hall i sine antemiske western-vibber. Påfunnet gir kanskje ikke de største meritter, men man skal være ganske kjip for ikke å få noe ut av det.

For å oppsummere: Det er vel og bra at Chrome Division engasjerer seg i å prøve ut noe nytt, men Third Round Knockout vitner om et band som fortsatt kan gjøre en nyskaffet sound mer minneverdig enn det den er akkurat nå. Samtidig er det heller ikke spesielt vanskelig å more seg med Shagraths hobbyorkesters seneste verk, da det heller ikke er noen uspiselig utgivelse karene har kommet med. Beklagelig nok kunne dette vært mer av en knockout enn det skivetittel tilsier, men likbart ender det uansett med å være.

Chrome Division på Myspace