Bergensbandet Razika har til tross for sin unge alder holdt på i mange år og har etterhvert skaffet seg en stor fanbase gjennom blant annet NRK P3s Urørt, konserter og en EP som ble sluppet i 2009. På by:Larm 2011 spilte de en utradisjonell konsert som ga dem meget høy karakter her på Musikknyheter. Nå har de endelig sluppet sin første fullengder, Program 91.

Mange har ventet lenge på denne skiva, og de kommer ikke til å bli skuffet. Dette er sjarmerende indie-ska fremført med så mye ærlighet og spilleglede at det er umulig å ikke la seg overbevise.

Fra første låt, Youth, er det herlig skranglete og gledesstrålende. Det er naivt og rutinert på samme tid, og har punk-koring og allsangpotensiale som rød tråd gjennom hele plata sammen med vokalist Marie Amdams krystallklare røst. Teknisk er det ikke perfekt, men nettopp det er litt av sjarmen.

The Pussycats-coveren Why Have We To Wait har vært en publikumsfavoritt på konsertene og er også med på skiva, en fin tribute til norsk rockehistorie!

Et av platens absolutte høydepunkt, og kanskje bandets mest populære låt, er singelen Vondt I Hjertet, en søt og bittelitt hevngjerrig kjærlighetssang med veldig god tekst, vokalharmonier og melodi. I tillegg får bandet en helt annen dimensjon i musikken når de synger på bergensk. Selv om bandet lekende lett skifter mellom engelsk og norsk er det definitivt låtene på bergensdialekt som stikker seg mest ut, og viser aller mest identitet.

Taste My Dream som var Ukas Urørt er et gledelig gjenhør på skiva, mens Aldri er enda et høydepunkt som maner til allsang utover sommerens festivaler. I en snodig tvist har Nytt på Nytt engelsk tekst, før Eg Vetsje har et av skivas kanskje fineste vokalarrangement.

Siste låt på skiva, Walk In The Park er en nydelig ballade med akkustisk gitar og vokalharmonier som er akkurat passe tilbakelent og slentrende som man ønsker seg en varm sommerdag.

Program 91 er i det hele tatt en skive som skapt for sommeren. Hele albumet er lett og lyst, det er solskinn og glede og blir nok et av sommeren 2011s absolutte soundtrack for veldig veldig mange. Albumet er bare i underkant av 40 minutter langt, men vil man ha mer er det jo bare å sette det på en gang til.

De fire jentene i Razika er forøvrig å se på blant annet Bergensfest, Hove og Øyafestivalen i sommer.
Razika på MySpace
Razika på Facebook