Etter den glimrende EP-en Country Dirt fra 2008, er irske The Hot Sprockets nå ute med sitt debutalbum. Honey Skippin´ viderefører taktene fra EP-en og viser hvilken kvalitet og rekkevidde band og artister i den irske undergrunnen besitter. Hovedstaden Dublin har alltid vært en allsidig musikalsk smeltedigel. Nå vokser det frem en ny generasjon musikere som i takt med landets økonomiske utfordringer bruker musikken som et middel for å uttrykke sine frustrasjoner, men også sine håp for en bedre fremtid.

De fem vennene i The Hot Sprockets lar bluesen ligge til grunn for sitt uttrykk. Ut i fra denne plattformen legger de til andre sjangre, primært folk, country og rock´n roll. Virkningene av bandets samspill har på debuten blitt til 13 varierte låter med fengende vers og refrenger fremført av dyktig vokal og geniale koringer, strålende gitarspill og en dyb, stødig og leken rytmeseksjon. The Hot Sprockets er et band som er stappfull av spilleglede. Det smitter øyeblikkelig over på lytteren i det Cruisin´ åpner moroa. Begeistringen opprettholdes og vel så det albumet gjennom.

Det er ingen enkel oppgave å trekke frem enkeltlåter på et så helstøpt album, men bandet skal ha ekstra klapp på skuldra for låter som Midnight Train, Sleep Shake, Country Dirt, Bad Jim, I´m Leavin´ og Solid Gold. Bandets største øyeblikk er likevel uten tvil tittelsporet, Honey Skippin´. For en låt! Det er i disse låtene at The Hot Sprockets viser hvordan de klarer å utvide det tradisjonelle bluesbegrepet ved å tillegge nye elementer fra andre sjangre og utspille resultatet i et moderne uttrykk.

Honey Skippin´ vil ikke liste seg inn i lytterens øregang og blodårer. Den vil treffe umiddelbart. Samtidig er det en plate som vokser og som du får lyst til å høre om og om igjen. Det er bare å sette i gang.
Mer om The Hot Sprockets