Thurston Moore er nok et kjent navn for de fleste som vokalist og gitarist i legendariske Sonic Youth og diverse samarbeid innen støyrock. I 2007 kom den akustiske skiven Trees Outside The Academy ut. Skiven var produsert av J. Mascis som også bidro med et par gitarsoloer der det trengtes. På Demolished Thoughts er vi igjen tilbake i dette landskapet, men denne gang sitter Beck bak spakene i studio.

Det hele starter med den nydelige singelen Benediction som bringer tankene til sommer og sol men også til mørke skyer som ligger og truer bak i horisonten. Fiolinisten Samara Lubelski krydrer med små, men smakfulle, detaljer over Thurstons gitarspill. Det er vakkert, men samtidig utrolig enkelt. Fengende og sårt.

Harpist Mary Lattimore setter sitt preg på den dempede Illumine før tempoet dras opp på Circulation, som egentlig høres ut som en akustisk Sonic Youth-låt med kjappe anslag på strengene.

Orchard Street er igjen en mørk låt og også den lengste låten på Demolished Thoughts med sine syv minutter hvor fiolin og harpe trer frem i lydbildet og intensiveres etter hvert som det drar seg mot slutten. Det føles til tider som en hyllest til Velvet Undergrounds Venus In Furs.

Thurston Moore maner hele tiden frem fine stemninger på denne, tidvis, mørke platen. Den instrumentale Space er herlig utsvevende før det hele avsluttes med January. Kanskje Thurston prøver å mane frem vinterstemninger men siden Demolished Thoughts slippes i mai føles det mer som en mørk og regnfull sommer, slik som vi kjenner den her på vestlandet.

Alt i alt kommer Thurston bra fra det med det sparsommelige uttrykket med akustiske gitarer i front. Samara Lubelski og Mary Lattimore sørger samtidig for noen glimrende detaljer i lydbildet som gir skiven den variasjonen som trengs bak Thurstons noe flate stemme.

Sjekk videoen til Benediction her: