Djerv er et relativt nytt norsk band, som nettopp har gitt ut sin selvtitulerte debutskive. Her er det både kjente toner og kjente fjes i en helt ny sammenheng; Djerv er det man på godt norsk kaller en supergruppe. Da Animal Alpha tok pause på ubestemt tid og Stonegard ble oppløst, slo Agnete Kjølsrud og Erlend Gjerde seg sammen og med Stian Kårstad fra Trelldom skapte de Djerv.

Musikken til Djerv ligger i krysningen mellom disse tre bandene, men har sin egen musikalske retning og føles ikke som noe kompromiss. Det er hardslående og energisk, og ganske så spennende.

Det er ikke så veldig ofte man hører slik musikk med kvinnelig vokal og når man gjør det kan det ofte bli spakt, irriterende og høres veldig feil ut. Agnete derimot har en stemme og en stemmebruk som ikke bare passer bra inn, men som gjør musikken særegen på samme måte som den gjorde for Animal Alpha. Man kan lett høre innflytelsen fra de forskjellige bandene i blant annet gitarriffene, men likevel føles det nytt og frist. Skiva åpner regelrett med et skrik og fortsetter på samme måte.

Åpningssporet Madman er melodisk og rått på samme tid, og uendelig fengende, de neste sporene likeså. Djerv balanserer på en meget tynn linje mellom hardtslående og slitsomt, og av og til tipper det dessverre bittelitt over. Dette skjer ikke ofte, men Bowling Pin er en av de mer hesblesende låtene, mye på grunn av vokalen som for det meste ligger på én tone gjennom hele låta. Headstone derimot er en av de absolutte øydepunktene på plata. Her er det nydelig vokal, digg gitar og det hele er satt perfekt sammen. Tilsvarende god er Gruesome Twosome. Låta er litt tyngre en mange av de andre, hvilket kler den godt.

Noen av låtene faller litt i skyggen av resten av skiva, litt ufortjent da de visserlig er gode låter. Problemet er bare at der resten av skiva dundrer frem i 200 km/t er disse låtene roligere og virker derfor litt tamme i forhold. Only I Excist og Abmuse er to av disse, de overskygges av det voldsomme drivet i flertallet av de andre låtene. Ladder To The Moon har mye av dette drivet, men virker litt for enkel i oppbyggingen til at den lykkes totalt.

Derimot er Immortal og kanskje spesielt Blind The Heat er begge sterke låter som avslutter skiva på en veldig god måte, men likevel skulle man ønske seg at plata avslutta like eksplosivt som den begynte. Til tross for dette er det et meget godt album, og det blir spennende å følge Djerv fremover!
Djerv spiller blant annet på Norway Rock Festival i sommer!

Djerv på MySpace