For selv om blant annet trompetbruken er blitt faset litt ned, så har samtidig Zach Condons medmusikanter blitt dyktigere med årene, og når først bruken av blåseinstrumenter slår inn over låtene, så treffer dem lytteren på en mye sterkere måte enn tidligere. Ikke minst gjelder det på den svært så vakre Goshen, som tidligere i år ble utgitt som b-side på den limiterte førstesingelen East Harlem, og sammen med tittellåten viser den platen på sitt mest følsomme og ikke minst fineste.
Det betyr likevel ikke at de andre låtene ikke er fine og/eller inneholder en følsom tone. Snarere tvert i mot, men der de to nevnte låtene viser Beirut fra en dempet side, så er de resterende låtene, med blant andre Santa Fe, Vagabond og East Harlem i front, av den klassiske Beirut-sorten som vi tidligere har blitt så glad i, der ett eldorado av forskjellige instrumenter skaper uforskammede fengende låter som man rett og slett ikke klarer å legge bort med det aller første.
Det samme gjelder for så vidt for hele The Rip Tide, man klarer ikke å legge den bort, for uansett hvor hardt man prøver så ender man likevel opp med en ny runde av Zach Condon og hans Beirut.

Offisiell side