Debuten til Hedvig Mollestad Trio ble stort sett spilt inn på første forsøk - live i studio. Det gir Shoot! en spesiell nerve, hvor det pertentlige er byttet ut med ren og skjær innlevelse. Gitarist Hedvig Mollestad Thomassen, bassist Ellen Brekken og trommeslager Ivar Loe Bjørnstad, lar sitt musikalske samspill tale for seg, ikke tekniske løsninger og overdreven flikking. Derfor er også albumet direkte i sitt uttrykk. Derfor trigges også lytterlysten straks den harde rockeren Gun And That E-Kid innleder Shoot!

Instrumentale album kan være utfordrende, men Hedvig Mollestad Trio klarer å holde på oppmerksomheten i samtlige 39 minutter som albumet varer. Det er mange forklaringer på hvorfor trioen lykkes med både formatet og prestasjonene. Ingen tvil om at Mollestad Thomassen har låtskriverkompetanse. Låtene er oppbygd på en interessant måte og utfordrer på de riktige stedene. Som for eksempel Ashes, med den forrykende åpningen og det psykedeliske midtpartiet, seige For The Air, som plutselig endrer takt og fortsetter med et herlig rock´n roll-riff, og tunge Blood Witch, som faktisk har noen vokale utbrudd. Også Mollestad Thomassens bakgrunn som dyktig jazzgitarist er synlig på utgivelsen, blant annet på Doom´s Lair, The Dead One og No Encore.

Mollestad Thomassen har selv uttalt i et intervju med musikknyheter.no at stilen deres er en blanding av det instrumentale til Led Zeppelin og Terje Rypdal. Det er egentlig en god beskrivelse som er lett å høre i løpet av Shoot! Gitar-dronningen samler sine inspirasjonskilder på en utmerket måte og spiller dem ut på seks strenger. Det er strålende gitarspill hun leverer. Samtidig får hun av sine medmusikanter det rommet hun trenger for å utøve sine ferdigheter. Kompet gir henne et spillerom hvor hun kan omfavne instrumentet sitt uten å tenke på om farten er riktig eller om grunnmuren er stødig nok. Hun kan derfor slappe av og slippe riffene og soloene løs.

De tre godt skolerte musikerne har vokst opp på ulike steder med ulike forbilder. Sammen er de likevel en stram musikalsk knute som fremfører en spennende kombinasjon av hard rock´n roll, bluesy jazz og enkelte progelementer. Det er funky og svinger som faen, men det er også mer avbalansert og melodiøst. Shoot! er en variert og godt gjennomført debut fra den instrumentale trioen.
Hedvig Mollestad Trio på MySpace.