Det er mye spennende ung norsk musikk for tiden, og kanskje spesielt innen den litt sekkeaktige betegnelsen elektropop. Sandra Kolstads debutalbum The Crux kom ut i juni i år til svært gode anmeldelser, det samme med Hanne Kolstøs solodebut Riot Break fra noen uker tilbake. Et annet av Kolstøs prosjekter, Thelma & Clyde, har også fått voldsomt mye skryt for albumet White Line, og vi har vel heller ikke glemt at Susanne Sundfør forførte hele musikknorge med sitt storslåtte andrealbum The Brothel i fjor.

Nestemann ut i denne unge elektropopbølgen er Pål Rake, 22 år gammel, opprinnelig fra Egersund men nå med base i Kristiansand. Hans debut Forseint å snu EP består av tre låter, de to forholdsvis konvensjonelle elektropoplåtene Får du som fortjent og Forseint å snu, samt den litt mer eksperimentelle Høge Himmel.

På de to førstnevnte sangene gjør Rake en del spennende elektroniske ting, og han er flink til å bygge opp en god låtstruktur, men begge sangene mangler en skikkelig god melodi. De lener seg i for stor grad på refrengene, som rett og slett ikke er spesielt gode. De er ikke fengende nok til å fange min interesse i særlig grad. Spesielt refrenget på Forseint å snu innehar dette problemet. Disse to låtene fremstår altså som helt greie elektropoplåter, men heller ikke noe mer enn det.

Den tredje og siste låten, Høge himmel, er en noe annerledes sak, med langsom og forsiktig låtoppbygging før det brytes ut i et slags klimaks etter to og et halvt minutt. Til slutt glir Høge Himmel over i to minutter med elektronisk bakgrunnsstøy som er fascinerende i seg selv, og som viser en spennende side ved Rakes musikk. I undertegnedes øyne mer spennende enn de litt kjedelige og tamme første to sporene.

Alt i alt er Forseint å snu EP en helt grei debut fra en ung, lovende musiker. Ingen tvil om at denne mannen kan bli spennende å følge fremover. Men musikkbransjen er nådeløs, og i neste runde håper jeg Rake løfter seg noen hakk hva gjelder melodier og popfinesse, slik at låtene får mer tyngde og mer holdbarhet.