Siden 1988 har Tre Små Kinesere gledet nordmenn med sin fangende, sjarmerende, humoristiske visepop. Etter å ha vært oppløst noen år, kom de tilbake i fjor med studioalbumet Kjærlighet på tunga.

Men kontrabassist (på Hobro plass?) Baard Slagsvold er ikke med lenger. Truls Waage erstattet han, og spiller nå sammen med Øystein Hegge (trekkspill, piano) og låtskriver, vokalist og gitarist Ulf Risnes. På I live har de også med seg tre ekstra musikkere, på elgitar, trommer og keyboards.

De 15 låtene er hentet fra hele karrieren, men jeg syns det er merkelig at radiohiten Hei verden, som de slo gjennom med i 1989, ikke er med på settlista. Uansett gjør kineserne flere store publikumsfavoritter her, som Agnar Mykle, Faren min, Soleplassland og Klassebildet.

Stemningen og allsangen er stor på hele dette opptaket fra Byscenen i Trondheim, og vi får en del humor mellom sangene. Helt til slutt kommer det et "ekstranummer", Tenk på ungan, som viser seg å være et studioopptak av ei helt ny låt. I live er et godt, om enn noe forutsigbart livealbum som fansen kommer til å elske.