Selv om de ikke nådde helt til toppen under Urørtfinalen 2010, har likevel Team Me blitt spådd en stor fremtid, og i begynnelsen av dette året var et samlet pressekorps enig i at bandet fra Elverum, som opprinnelig startet opp som et enmannsprosjekt for Marius Drogsås Hagen, men som nå teller seks fullverdige medlemmer, var et band å følge ekstra med på i år. Det har vist seg at det var med god grunn.

Forsmaken kom i form av en EP i februar, og den pirret nysgjerrigheten stort med sin alternative popmusikk, og deretter kom glimrende konserter, først under by:Larm, senere på blant annet Øyafestivalen, samt massiv spilling av den ekstremt fengende singelen med det lange navnet With My Hands Covering Both of My Eyes I Am Too Scared to Have A Look at You Now. Samlet har alt dette ført til, om ikke skyhøye så i alle fall store forventninger til utgivelsen av debutplaten To The Treetops.

Fantastisk er det da å oppleve at det ikke går mange sekunder inn i førstelåten Riding My Bicycle (From Ragnvalsbekken To Sørkedalen) før man forstår at her kommer forventningene til å bli innfridd, selv de skyhøye som kanskje ikke engang eksisterte. Ikke en gang dristigheten ved å starte en plate med en låt på drøye 8 minutter klarer å rokke på det. Isteden opplever man en musikalsk lykkerus skapt av herlig alternativpop, som bare varer og varer desto lengre ut i platen man kommer.

Show Me er andre låt ut på platen, og her opplever man Team Me slik man husket det fra EP-utgivelsen tidligere i år. Tempoet er skrudd litt opp i forhold til åpningslåten, og tilbake er de kjente Sufjan Stevens, Arcade Fire og The Polyphonic Spree-referansene. Likevel blir det gjort på en måte som gjør at Team Me ikke høres ut som noe annet enn Team Me.

Singelen With My Hands… er nevnt allerede, og de fleste kjenner nok til den fra før av (hvis ikke, hvor har du vært?), men man kommer likevel ikke bort i fra den. Vi snakker jo kanskje om årets aller beste norske låt, og mot slutten av platen, etter at blant annet de to låtene Dear Sister og Weathervanes & Chemicals, som også var med på EP-utgivelsen, har hatt sitt gledelige gjenhør, vokser stemningen på To The Treetops om mulig til nye høyder. Det er rett og slett umulig å ikke bli glad i den låten, og de siste månedene har vist at det faktisk er helt umulig å bli lei av den også. Plateversjonen er i tillegg litt lengre enn radioversjonen, og vakkert glir den inn i avslutningslåten Daggers, som igjen viser bandet fra sin aller beste side. Videre kun man skrevet enda mer om både denne, og de unevnte låtene, men litt spenning må jo det også være igjen for lytterne.

Det man derimot kan si er at Team Me på sin første plate har klart å skape musikalske øyeblikk som både er ultrafengende og vakkert neddempet, og i lag skaper de musikalsk magi man ofte må lete lenge etter for å finne. Og er verden rettferdig, så vil To The Treetops stå igjen som en klassiker innen norske utgivelser, der platens eneste nedtur er at den faktisk tar slutt!

Team Me på nett
Team Me på myspace