Ledet av David Eugene Edwards har amerikanske Sixteen Horsepower flere utgivelser bak seg gjennom 90- og tidlig på 00-tallet. På Yours, truly har fansen fått velge låter som skal oppsummere bandets karriere. CD I inneholder spor fra bandets album etter ønske fra Horsepower-entusiaster, mens CD II er viet rariteter.

Utvalget strekker seg fra den selvtitulerende EP-debuten fra 1995 via Sackcloth 'n' Ashes (1996), Low Estate (1997, amerikansk versjon 1998), Secret South (2000) og Folklore (2002). Folkets valg er godt gjennomført og de fleste av Sixteen Horsepower sine beste låter er inkludert. Her er låter fra den alternative amerikanske countrytradisjonen, låter i bluegrass- og gospelsjangeren, mørke ballader og mer rocka tendenser. Alt det som gjorde Sixteen Horsepower til et spennende bekjentskap, som en avledning fra grønsjen og britpopens hysteri, på midten av 90-tallet. De tilførte noe nytt og friskt, og vi var mange som lot oss forføre av Eugene Edwards tøffe stemme og sterke lyrikk i samspill med et orkester som viste frem et mangfold av instrumenter. Denne bredden får vi bekreftet i de utvalgte låtene.

Det er likevel noen låter som er savnet. Fra debutalbumet hadde Heel On The Shovel fortjent å være med og fra oppfølgeren, Low Estate, som etter min mening er bandets beste utgivelse og albumet som ga dem et større gjennombrudd, burde Brimstone Rock, My Narrow Mind og Sac Of Religion fått plass ved siden av tittelsporet og For Heaven´s Sake. Personlig ville jeg valgt ut flere låter fra dette albumet enn fra Secret South, som har hele fem spor med i utvalget. Men jeg bøyer av for demokratiske avgjørelser og har få problemer med å digge låtene fra folkets røst.

Raritetene er også interessante. Først og fremst må The Partisan, Eugene Edwards mesterlige tolkning av Cohen-klassikeren med bidrag fra Bertrand Cantat og Shane Hottle, trekkes frem. En fantastisk versjon som gir frysninger langt nedover og forbi ryggen. Låta ble utgitt som singel i 1998, men også som bonusspor på en fransk utgivelse av albumet. En ok variant av Creedence-låta Bad Moon Rising er også lyttervennlig. Låta ble først utgitt som b-spor på singelen For Heaven's Sake i 1997 og deretter på samleren Hoarse fra 2000 – sistnevnte i utgangspunktet ment som en digipakke. I de første 3000 kopiene krediteres imidlertid Sixteen Horsepower og ikke John Fogerty for låta. Kanskje ikke overraskende nytt for Fogerty, men det førte selvsagt til at Glitterhouse i 2001 ga ut albumet på nytt med riktig informasjon. Raritetene inneholder ellers en del demoversjoner, remikser, b-spor og alternative utgivelser av enkelte av originalene som fansen har valgt ut. Det er morsomt for ivrige tilhørere, men ikke av nevneverdig betydning for inntrykket eller omfavnelsen av Sixteen Horsepower.

Da Sixteen Horsepower i 2001 bestemte seg for å hvile, startet Eugene Edwards soloprosjektet Woven Hand. I 2005 tok imidlertid hestekreftene slutt som et resultat av politiske og religiøse disputter (hva nå enn det måtte bety), men Eugene Edwards opprettholdt Woven Hand. For fansen er selvsagt Yours, truly en glimrende utgivelse. For dem som ikke har hørt Sixteen Horsepower er dette en god innledning til bandet. For meg har ikke Woven Hand samme status som Sixteen Horsepower. Derfor var det godt å få dette albumet i hendene. Det minte meg på at Eugene Edwards jo er en strålende låtskriver og dyktig musiker.
Mer om Sixteen Horsepower her.