Sharon Jones & The Dap-Kings albumdebuterte i 2002 med Dap Dippin', for øvrig også den første albumutgivelsen til Dapton Records. Labelen drives av medlemmer fra Dap-Kings, bandet som også bidro på avdøde Amy Winehouse sin gjennombruddsplate, Back To Black (2006). Soul Time!, som ble utgitt i desember 2011, er Sharon Jones & The Dap-Kings´ femte album og inneholder singler, b-sider og livefavoritter. Personlig er det som å gjenoppleve mesteparten av bandets forrykende konsert under fjorårets Øya-festival. Friskt, fengende og inkluderende. Umulig å ikke la seg rive med.

Stemningen settes umiddelbart med Genuine Pt. 1 & 2. Den funky introen med de febrilske blåserne mens du gleder deg til Sharon Jones skal presentere seg. Albumet serverer jevnt over brennende soulfunk-låter som løfter både humøret og baken fra sofaen. Men her er også noen behagelige ballader som innimellom åpner for å ta ned tempoet og få hvilepulsen tilbake, deriblant Longer and Stronger og Settling In. The Dap-Kings er dynamiske og kreative, holder det hele gående, mens Sharon Jones briljerer med overbevisende vokalprestasjoner og leken utførelse. Det er som å gå på vannet når bandet spiller og Jones synger i låter som He Said I Can, I´m Not Gonna Cry, When I Come Home og New Shoes.

Et par andre låter er også på sin plass å trekke frem på denne utgivelsen. Det er What If We All Stopped Paying Taxes, en drivende låt som oppmuntrer til å slutte å betale skatt ettersom skattepengene finansierer myndighetenes kjøp og produksjon av våpen, bomber og tanks. Og Ain´t No Chimneys In The Projects, en nydelig låt med en rørende tekst om jenta som lurer på hvordan julenissen kan levere julegaver når det ikke er piper i bygget de bor i.

Soul Time! er nok et bevis på hvor kompetente Sharon Jones & The Dap-Kings er. Det er en fornøyelse å lytte til dette energiske fellesskapet. Sharon Jones er i ferd med å befeste sin posisjon som souldronning med god hjelp av instrumentkongene. Det er helg, det er soultid!

NB! Sharon Jones & The Dap-Kings spiller på Rockefeller i Oslo 19. februar og Bergenfest 22. juni 2012.

Mer om Sharon Jones & the Dap-Kings her.