Fra det norske plateselskapet Spoon Train som blandt annet står bak artister som Einar Stray, Death by Unga Bunga og My Little Pony kom i September 2011 albumet Endless Repeats fra det norske seksmannsbandet LAMA.

LAMA har vært en del av Oslos musikkscene i en god stund nå, og kom ut med sitt første offisielle album Look What You Made Us Do i 2009. Siden dette albumet har de byttet ut mye av det som før var instrumentalt, jazz- aktig fokus til å satse mer på vokal i det nye albumet.
Noe som viser seg å funke veldig godt for LAMA og vokalist Nils Martin Larsen (tidligere medlem av Jaga Jazzist).

LAMA har hele tiden vært veldig talentfulle, men viser seg frem mye mer i Endless Repeats enn i de tidligere albumene, og de virker mer komfortable med den nye lyden de fremstiller. I tillegg til at de har satset mer på vokal virker det også som de har satset på en mer rocka lyd i 2011, og albumet har et behagelig preg av myk, postrock.

Selv om Endless repeats er veldig behagelig å høre på, kan mange av låtene ende opp glemt, og passer kanskje bedre som bakgrunnsmusikk. Alikevel er det ikke noe dårlig album, og sangene Flashes, Curses og Fred redder inn mye av det som fort kunne blitt kjedelig i lengden.
Siden de sterkeste sangene er plassert med passe mellomrom i albumet redder dette mye av helheten, og det gjør også at de klarer å holde på oppmerksomheten til lytteren.

Goran Obad, Andreas Løwe, Mats Greger, Jonas Vemøy, Andreas Knudsrød og Nils Martin Larsen i LAMA har satt sitt merke i norsk musikkultur med Endless Repeats i 2011, og ble kåret til årets 20. beste album av Øya festivalen, ut av totalt 61 vurderte .

LAMA har helt klart imponert og overrasket med sitt tredje album, og de viser nå for fullt hva de er godt for.

Det er bare å holde ørene åpne for LAMA i fremtiden.


Lama på myspace

Mer om Spoon Train