Helt siden bandet 12. november i fjor slapp V.E.N.O.M som første forsmak på det som skulle bli deres andre album har forventningene bygget seg opp, og det med god grunn. Albumet Tough Love, som kom ut i dag, er en herlig cocktail av godt komponerte låter, med kule gitarriff og ekstrem stemmekontroll fra frontmann Tom Hudson. Firemannsbandet fra Leeds i England gjør det kort, men godt, og selvom albumet ikke strekker seg over noe lengre enn en drøy halvtime, så er det mer enn nok for gutta fra PABH til å vise hva de er lagd av, nemlig blod, svette og et utrolig høyt energinivå.

Albumet brakstarter med den tidligere nevnte låta V.E.N.O.M, og de gjør det vanskelig å tro at de klarer å fortsette plata ut med et like høyt kvalitetsnivå, men joda, plata fortsetter så med Wolf Hand, og så er vi i gang. Tough Love kommer med den ene sangen bedre enn den forrige, og selvom PABH har klart å beholde den samme stilen som de fikk så mye skryt for på debutalbumet, Pulled Apart by Horses i 2009, så har de også jobbet mer med kvaliteten på musikken, og alt virker nå mye bedre satt sammen. Alle sangene består av ukompliserte, kortfattede tekster, som sikkert gjør det lettere for vokalist Hudson å synge/skrike de, og som også passer ekstremt godt med resten av lydene i bandet.

Pulled Apart by Horses lager musikk som er en perfekt blanding av alternativ rock, post- hardcore og punk, som til tider kan minne om en blanding av Gallows og en hardere versjon av Graveyard. Tough Love er et godt eksempel på hvor godt PABH mestrer akkurat denne unike sjangeren. Låtene som kanskje skiller seg mest ut på plata er Wolf Hand, Epic Myth og ikke minst åpningsporet V.E.N.O.M.

Gutta virker også som de har utvikla mye mer selvtillitt siden første album, og siden debutsingelen Meat Balloon i 2008. Noe som mest sannsynlig kommer fra de gode tilbakemeldingene de fått for liveshowene sine. PABH er kjent for å holde ekstremt energiske konserter som konstant blir omtalt som noe man må få med seg. I anledning det nye albumet legger de ut på Europaturne i februar. De kommer desverre ikke innom Norge, men spiller i Danmark 27. februar og Sverige 5. mai.

Hvis du er en metalpingle som syns vanlig rock er for kjedelig, er PABH definitvt et band du burde sjekke ut.PABH på nett