Nada Surf ble dannet i 1993 og spiller indierock. Det er ikke rom for en omfattende begrepsavklaring her, opprinnelig betød indierock rock som er utgitt på et uavhengig (indiependent – indie) plateselskap. Uavhengigheten knyttes i dag mest til musikkuttrykket, som skal være et alternativ til listepop. Dette betyr ikke nødvendigvis at musikken er spesielt original.

Nada Surf spiller nokså streit, melodiøs, gitarbasert rock. Medlemmene er i midten av førtiåra, og en av dem pryder seg med noe så nittitalls som rastafletter. En såkalt trendnisse ville hevdet at de er utdatert. Men gode melodier går ikke av moten.

Etter gjennombruddet med ungdommelig-ironiske nittitallshiten Popular fikk bandet et gradvis mer modent uttrykk. På 2000-tallet leverte bandet popperler på ei snor med platene Let go, The weight is a gift og Lucky. The stars are indifferent to astronomy føyer seg inn i denne platerekka, men indikerer også en nedadgående trend. Plata har ingen dårlige låter, men heller ikke de to-tre fantastiske melodiene som var å finne på forgjengerne

Åpningssporet Clear eye clouded mind er en drivende låt på nivå med det beste fra 2000-tallet. De neste låtene har et slags uforløst preg, de har et potensial, men det er noe som mangler. Tittelen på låt nr. to er således talende, Waiting for something. Treeren, When I was young, er en flat og formløs versjon av Fleetwood Macs Landslide. Det tar seg ikke opp før spor sju, Looking through. Neste låt Let the fight do the fighting er en rolig låt, som er på kvalitetsnivå med åpningen. De to siste låtene fremstår som en verdig avslutning.

Musikken til Nada Surf har som tidligere nevnt et modent uttrykk. Tekstene bærer også preg av å ha blitt skrevet av godt voksne folk. Et behov for å formidle livserfaring til yngre lyttere skinner ofte igjennom: ”You’re gonna wish that you were young again, you’re gonna wish that it was fun” (fraLet the fight do the fighting). ”When I was young, I didn’t know if I was better off asleep or up. Now I’ve grown up, I wonder what I was dreaming of” (fra When I was young). “There’s no snow on the mountain, there’s no rivers to cross. We’ve gone past it and we counted, now we’re drinking the dust” (fra No snow on the mountain).

I avslutningslåta The future er det en tekstlinje som på mange måter oppsummerer Nada Surf anno 2012: ”we’re just imitations and hooks, bits that you remember, nothing gets another look…”
Nada Surfs hjemmeside