I 2010 ble det annonsert at den orginale besetningen av Guided By Voices (GBV) skulle gjenforenes. Bandet som la opp i 2004 har hatt mange forskjellige medlemmer siden de starta i 1983, og den eneste som har vært med i alle år, er vokalist Robert Pollard. Men til glede for mange fans er nå de fem opprinnelige medlemme samlet igjen, og sammen har de gitt ut sitt 16. album som Guided By Voices, Let's Go Eat The Factory.

GBV har gjennom årene gitt oss noen av de beste indie-, post- punk, garasje- rock albumene noensinne, og på tross av medlemmer som har kommet og gått har Pollard alltid klart å ta vare på denne sounden. Noe som heller ikke ble noe problem på bandets nyeste album Let's Go Eat The Factory. Alikevel er det nesten som man forventer enda mer fra de fem karene nå, ettersom de endelig er samlet igjen. Skuffende nok, klarer de på en måte ikke helt å innfri disse forventingene.

Let's Go Eat The Factory er et sterkt album, og fullstappet med den skranglete indie- lyden de er så kjent for, men mangler alikevel noe av den magien som fantes i bandet tidligere. I kjent stil består albumet av mange korte ett-, to- minutters sanger som lett sklir inn i hverandre ved hjelp av mye fade, noe som gjør hele albumet litt vel monotont, med lite variasjon. Man må mest sannsynlig høre albumet på repeat et par ganger før man virkelig klarer å sette pris på det, ettersom mesteparten av sangene fort kan bli lite minneverdige. Med unntak av Cyndrone Utilities (som kan minne om Joy Division), Spider Fighter, og ikke minst det siste sporet på plata We Won't Apologize for the Human Race.

Let's Go Eat The Factory er nok egentlig akkurat det man kunne forvente seg av et muligens litt vel gammelt og slitent GBV. Det er et godt album i kjent stil, men skiller seg ikke ut i mengden av de tidligere 15 albumene de har gitt ut. Fra et band som har vært med så lenge kunne vi knapt ha forventet noe annet enn en remake av den halvferdige-, garasje rock- aktige lyden som Let's Go Eat The Factory gir oss. GBV viser at de er akkurat de samme som de var på 90- tallet, bare en smule eldre og kanskje litt mer utslitt enn slik vi er vant til å se de. Plata er en gave til fansen. Altså, ikke det første man burde høre fra et så legendarisk band som Guided By Voices.Tracklist for Let's Go Eat The Factory:
1. Laundry and Lasers
2. The Head
3. Doughnut for a Snowman
4. Spiderfighter
5. Hang Mr. Kite
6. God Loves Us
7. The Unsinkable Fats Domino
8. Who Invented the Sun
9. The Big Hat and Toy Show
10. Imperial Racehorsing
11. How I Met My Mother
12. Waves
13. My Europa
14. Chocolate Boy
15. The Things That Never Need
16. Either Nelson
17. Cyclone Utilities
18. Old Bones
19. Go Rolling Home
20. The Room Taking Shape
21. We Won't Apologize for the Human Race

GBV på nett

Pollard på nett