Et mod-band fra Russland er ikke dagligdags. Jeg visste ikke at det fantes engang. Men det gjør det, og det låter kult også, helt etter oppskriften.

The Riots består av tre unge menn som etter avsluttet skolegang dro til London for å inhalere spiriten til den britiske mod-kulturen, det vil si klesmoten og musikken. Etter et par år vendte de hjem til Moskva for å sortere inntrykkene. Nå foreligger to syvtommere med tre låter på hver utgivelse på selskapet Time For Action.

Syvtommer en, Dance On Your Problems, inneholder for uten om tittelsporet også Sell Out og en demo av One Step. Syvtommer to, Out Of Control (se video under), presenterer Tomorrow og End Of The Night i tillegg til tittelsporet. Hovedlåtene skiller seg ut med bedre produksjon og regi, men ekstrasporene antyder at The Riots kan komme til å bli spennende i albumformat. Det oser energi av de unge russernes mod-pop. Kjappe riff og rask rytme. Melodiøs vokal med den rette snerten for denne type musikk. God engelskuttale er det også.

The Riots har allerede rukket å gjøre seg bemerket i England. Bandet har blant annet blitt plassert i samme hjørnet som en ung Paul Weller og The Jam. Sammenligningen er ikke helt på trynet, men det spørs om The Riots noen ganger kommer opp på et slikt nivå. Til det er nok Paul Weller for god.

Men det er absolutt god grunn til å glede seg til høsten når bandet kommer med sin albumdebut. For The Riots er helt klart ekte vare.