Vince Clarke (VC) og Martin Gore (MG) står bak VCMG. I 1981 var de opphavspersonene til Depeche Modes debutplate Speak & Spell der Clarke hadde laget 10 av låtene, mens Gore skrev én. Kort tid etter Depeches albumdebut forlot Clarke bandet for å danne Yazoo og senere Erasure. Martin Gore overtok deretter låtskrivingen og førte Depeche Mode fra Clarkes lyse poplåter og inn i et mørkere modus.

I VCMG gjenforenes to av synthpophistoriens fremste låtskrivere. Men det er heller tvilsomt om Ssss havner i musikkhistoriebøkene.


Ssss er et rent instrumentalt album tonsatt av synther og trommemaskin. Låtene er relativt lange, åtte av ti spor er over fem minutter. Den korteste låta, som er på drøye to minutter, heter morsomt nok Skip this track. Dette er ikke en synthpopdrøm i oppfyllelse, det er et slags techno-album, nokså ulikt noe Clarke og Gore har gitt ut tidligere.

Låtene bygger seg gradvis opp. Grunnmuren er et enkelt melodiriff og en fast rytme. Oppå dette kommer ulike varisjoner av grunnriffet og rytmen, og en sjelden gang noen fine melodier. Mot slutten av Bendy bass kommer noen iørefallende meloditilløp. Åpningssporet Lowly er lovende og forblir lovende.

Låtskriverne skal selvfølgelig ha honnør for fornyelse. Men Ssss er kjedelig i lengden. Det kan likevel godt hende denne plata fungerer fint på et dansegulv med unge mennesker som surfer på livets medgangsbølge med halvfulle glass.