Seattlebandet Brad feirer i år 20-årsjubilieum med sin femte albumutgivelse. Produktiviteten er ikke mye å skryte av, men de fire bandmedlemmene er også engasjert i andre band. Mest kjent er Stone Gossard, gitarist i Pearl Jam. Brad blir derfor gjerne omtalt som sideprosjektet til Gossard, men det er nok like mye en bijobb for de tre andre.

I likhet med Pearl Jam henter Brad musikalsk inspirasjon fra 70-tallsrocken. Mens Pearl Jam staker ut kursen mellom Neil Young og the Ramones har Brad endt opp på bluesrock-museet sammen med Bad Company, Free og Grand Funk Railroad.

Fra en bortgjemt, glemt og støvete plass leverer Brad ti nye låter i United we stand. Omslagsbildet viser et utklipp av en 100-dollarseddel der Benjamin Franklin har fått sladdet øynene. Om bildet sammen med albumtittel skal utgjøre en spissfindig politisk kommentar, er uklart. Bandet påpeker imidlertid at samfunnet går i feil retning, men håpet består: «Here we are, looking for light in the mid of war, looking for fun in a difficult age, maybe that's the way it should be» (fra Bound in time) Platas eneste nesten-fengende spor A reason to be in my skin er en mid-tempo kjærlighetslåt som greier ut om forholdet mellom hjerte og sjel. Tea bag er den mest tydelige rockeren på plata, uten at det svinger så mye av den.

Brads bidrag i år er bluesrock uten brodd, ingen grunn til å stikke til platesjappa.