Kambodsja fra Sande i Vestfold, (ja, samme bygd som Plumbo, men det kanke Kambodsja noe for) slapp for noen år siden to intrikate hardcoreskiver med referanser til band som JR Ewing, Converge og Kaospilot. Skive nr to kom i 2007 og siden den gang har det vært rimelig stille rundt Kambodsja. Nå er de imidlertid ute med plate nr tre; ”Year One” på Diger. Og det er fremdeles ikke noe å utsette på hverken intensitet, intrikathet eller referansene.

”Year One” er innspilt og produsert av bandet selv på den gode gamle analoge måten og det låter rett så tøft. De har dratt med seg mye av grunnidèene fra tidligere, men blander nå også inn mere langdryge, stemningsfulle partier. Dette gir det hele et mere dynamisk og spennende sound. Energien er fremdeles på plass, men med større variasjon. Man hører at bandet har blitt eldre, og det mener jeg på den bra måten, som et kompliment.

10 låter på rundt 35 minutter holder fint. Det er hardt arbeid å være fokusert gjennom alt som skjer, for det er ikke lite. Samtidig kan jeg ikke hjelpe for å kjenne at jeg har hørt noe av dette før. Sounden til bandet kunne gjerne vært pussa litt mer på for å virkelig få satt et eget preg på sjangeren. Det funker fint når intensiteten dras ned et par hakk, men de mest aggressvive partiene treffer ikke alltid der de skal. Men, som sagt, det er mye som funker, og det er det største poenget her. Kambodsja har laget et solid tredjealbum for fans av støy, math og hardcore.