Det er få som ikke forelsket seg i musikken til Tallest Man On Earth, Kristian Matsson etter han ga ut sitt første album Shallow Grave i 2008. Med sin særegne stemme, og herlige akustiske gitartoner, ga han lytterne noe alá tidlig Bob Dylan blandet med en teskje Bon Iver. Matsson har imponert med dype og følsomme tekster, og han har på kort tid blitt et folkpop- fenomen.

Det som fort kan bli et problem for en artist med så unik stil som Matsson, er det å opprettholde interessen til lytteren gjennom et helt album. Det kan fort bli lite variasjon i musikken, og det er lettere å bli lei. There's No Leaving Now er hans tredje album, i tillegg til noen EPer her og der, og selvom det er tydelig at Matsson har modnet og vokst i komponisjonene sine, så mangler de nye låtene noe av sjarmen som fantes for eksempel på den første EPen han ga ut i 2006, The Tallest Man On Earth.

The Tallest Man On Earth sitt tredje album er noe sjarmløst og kjedelig. Han har ekspremintert mer med bruk av andre instrumenter enn akustisk gitar, og det finnes både hint av banjo, el- gitar og piano i de nye låtene. Selvfølgelig skal det belønnes å fornye seg, men det å prøve noe nytt er nødvendigvis ikke det som funker best for folkpop- svensken. Albumet er utrolig koselig å høre på, men det blir litt søvnig i lendgen, og det fungerer kanskje best som "nattamusikk". Interessen for låtene forsvinner for fort, og hele albumet har en tendens til å bli litt for behagelig.

Nå skal det også sies at det er lett å være kritisk til "småtingene" når det kommer til en så talentfull musiker som Matsson. Det er noe veldig imponerende med evnene han har, og det er nettopp derfor det nyeste albumet ikke helt strekker til. Har man fulgt med Matsson helt fra starten, så vet man hvordan han høres ut på topp, og desverre er ikke There's No Leaving Now et eksempel på det. De låtene som skiller seg ut mest på plata er de som er mest like tidlig Tallest Man, spesielt Wind & Walls, men også Leading Me Now og Criminals.

There's No Leaving Now er et godt album, med mye god musikk som treffer rett i hjerterota, men allikevel når det ikke helt opp til forventningene som kreves fra et slikt talent som det vi har i The Tallest Man On Earth.

Hør den første singelen til There's No Leaving Now:

The Tallest Man On Earth på nett