Sanger/låtskriver Børge Sildnes aka Dylan Mondegreen er tilbake med sitt tredje album, oppfølgeren til "The World Spins On" fra 2009.

Albumet, kalt "Dylan Mondegreen" kom ut 21. september, og er hans mest personlige så langt. Han har denne gangen samarbeidet med Saint Etiennes faste produsent Ian Catt. Jacob Graham fra The Drums sammenligner Sildnes med Jens Lekman, Acid House Kings og Sufjan Stevens, mens Pitchfork skriver følgende: "Indie-pop has entered it`s soft-rock phase, and ... it sounds pretty good".

Videoen er filmet i Tbilisi, Georgia. Ønsket til Dylan Mondegreen var å lage et litt drømmende portrett, og han plukket ut hovedrolleinnehaveren.

Dylan Mondegreen sier følgende om resultatet: "Enkelt fortalt så handler låta om at kjærlighetssorg ikke er verdens undergang, og at man, etter hvert som den er i ferd med å gi seg, skjønner nettopp dette. Jeg er veldig fornøyd. Videoen kler stemningen i låta. Den er smakfullt filmet, klippet og fargelagt. Historien er enkel og kommer ikke i veien for musikken. Samtidig er det såpass variasjon i scenene/klippene at videoen har fin fremdrift".

Dylan Mondegreen - The Heart Is A Muscle from Dylan Mondegreen on Vimeo.Regissør: Katalina Bakradze


14. oktober har Dylan Mondegreen releasefest på John Dee.