Grand Cafe´ ble startet i 2001 av Christer Krogh og Kenneth Sandberg fra Knapstad, et lite tettsted i Hobøl Kommune (Østfold) De gikk raskt i studio med Martin Hagfors og spilte inn en Ep. Etter mange konserter i Norges land, ble de plutselig i 2005 plukket opp av managementet til Alice Cooper for support jobb og gjenåpning av Sentrum Scene høsten 2005. Media dekningen dette gav resulterte i hard konsertvirksomhet de kommende årene, med høydepunkter som support for Turbonegro, Atomic Swing, Backyard Babies, tribute plater til Roky Erickson og Ramones.

Etter utgivelse og turne i etterkant av debut platen i 2008 gikk de i studio med produsent og teknikker Lars Voldsdal (Hellbillies, Turbonegro, Madrugada, mm) Dette var starten på et langvarig samarbeid. Sammen ville de skape et friskere uttrykk enn tidligere, med sterke låter og sterke tekster. På laget fikk de igjen med Martin Hagfors på noen tekster.

Albumet ble spilt inn i Velvet Recording (Hellbillies studio) i Spydeberg, og mastret i Los Angeles av Dave Collins (Soundgarden, Bob Dylan, Bruce Springsteen) Platen tok lang tid å spille inn, og låt skriver Christer Krogh gikk langt tilbake til sine røtter i musikken, og tok i bruk disse inspirasjons kildene i låtskrivingen.

Første smakebit kom i form av en Ep høsten 2011, med en sterk femmer fra Egon Holstad i Nordlys. Året ble avsluttet med support jobb for Deep Purple i Oslos storstue, Oslo Spektrum.

Roger Glover´s (bassist i Deep Purple) fasinasjon av bandet gav bandet en tur til London, som endte med Musikkvideo slipp på NME sine nettsider. Videoen er nå sett av nesten 40.000 på Youtube!