Om bare et par uker, 8.april, slipper det bergenske metalbandet Cretura sin første plate på italienske Worm Hole Death. Albumet har fått tittelen Fall of The Seventh Golden Star, men allerede i dag kan dere se musikkvideo til singelen Funeral Roses. Jeg har snakka litt med vokalist Sara i bandet.

Kan dere fortelle oss litt om hvem Cretura er?

Cretura er et symfonisk ekstremmetal-band fra Bergen. Vi er seks medlemmer: Sárá Márjá Guttorm (hovedvokalist), Markus O Pettersen (gitarist, vokalist), Kine-Lise Madsen Skjeldal (keyboardist, backing vokalist), Jørgen Beijer (bassist), Marius Toen (gitarist) og Michael Sveri (trommis). Vi startet opp i 2010, og har siden da klart å bli signert til det italienske plateselskapet WormHole Death. Det er på dette selskapet vi også gir ut vårt første album "Fall of The Seventh Golden Star", som har releasedate den 8. april

Fortell oss litt om Funeral Roses

Det er en dyster sang med svartedøden som tematikk. Dette var viktig for oss å formidle i musikkvideoen. Vi lagde en story som går ut på en begravelsesferd mot havet med en død. For å skape musikkvideoen jobbet vi sammen med Bergen Brööl for å realisere visjonen vår.

Hvordan ser planene deres ut for tiden som kommer?

Først og fremst har vi europaturnéen som vi co-headliner med Angelseed fra Kroatia. Denne turnéen starter den 25. mars og varer i 16 dager. Det er også under denne turnéen vi har releasekonsert på Garage i Bergen 7.april for det nye albumet vårt. Vi har en del planer etter turnéen også, som for eksempel en konsert i Arendal den 30.04.

Har dere hatt noen klare høydepunkter i karrieren så langt?

Vi er et typisk up and coming band som jobber veldig hardt for å få ting til å skje. Første turnéen vår var arrangert av oss selv, og var i mars 2014. Vi spilte i Stavanger, Haugesund, Florø og Bergen. Desember samme år ble vi med som supportband for Six Feet Under og Maat i Tyskland i turnéen deres Xmas in Hell. Etter det er definitivt de største høydepunktene å bli signert av WormHole Death, og få spille inn plate i Realsound studio i Italia. Nå ser vi frem til enda et høydepunkt med europaturnéen med Angelseed.

Vil dere avslutte med en morsom historie?

Det kommer stadig flere morsomme historier jo mer vi jobber med bandet. For eksempel begynte det nye albumet vårt med en spypose! Hele idéen med det nye albumet kom på en fergetur fra Florø til Bergen. Vi hadde akkurat blitt ferdig med vår første turné og var higen på å lage noe nytt, så vi satte oss ned og brainstormet og skrev ned alle tankene våre på en spypose.