Hiawata! sitt forrige album, "They Could Have Been Bigger Than Hiawata!", var en uovertruffen suksess for gutta, ikke bare hos norsk presse og publikum, men til og med hos selveste NME som omtalte platen med:

Indie pop from Oslo, Norway, Hiawata remind me of cutie pop stalwarts Comet Gain, or Belle & Sebastian playing Nirvana songs. Totally tweemo!

Nå er et nytt album klart, og det er nok mange som ser frem til å høre utfallet av denne, spesielt med tanke på all oppmerksomheten som EP-en i forkant; Black On Blondes, fikk. I tillegg ble det sluppet en hyllestplate til bandet, hvor venner i musikkmiljøet tolket Hiawata!-materiale.

Om sitt nye album, "These Boys And This Band Is All I Know", forklarer vokalist Tore Løchstøer Hauge at platen er en direkte videreføring av Ep-en.

Du kan forvente et Hiawata som dyrker melodier og harmonier enda mer enn før, mer Teenage Fanclub enn Dinosaur Jr., mer Beach Boys enn Television Personalities, men fortsatt med den samme energien og lidenskapen, selv om vi har brukt mer tid denne gangen.

Hør Hiawata! sitt nye album her