Etter en nedtelling som har pågått i flere uker, der relaterte hashtags har trendet nærmest uavbrutt på Twitter, hadde Lady Gaga og Beyoncé sin Telephone-video premiere i natt norsk tid. Videoen er laget som en kortfilm og varer i underkant av ti minutter. Den er en fortsettelse av historien påbegynt i Gagas Paparazzi-video.

Videoen inneholder mange referanser, blant annet til Kill Bill-filmene. Det er en grensesprengende video, med erotiske overtoner og smågale stunts – noe som nærmest har blitt Gagas varemerke.

Den massive produktplasseringen i videoen skal visstnok være med overlegg, for å gjøre narr av den økende trenden med å reklamere for produkter i alle sammenhenger.

Videoen er et utrolig godt stykke håndverk, med en enorm sans for detaljer – så her finner selv de som ikke er overbegeistret for musikken noe de kan sette pris på. Bare timer etter at den hadde premiere har videoen allerede mottatt mye hyllest fra kritikere så vel som fans, og den spås å gjøre det skarpt i fremtidige prisutdelinger.
Skrevet av Lady Gaga & Jonas Åkerlund.
Regissert av Jonas Åkerlund.