Musikkvideoen til Lady Gagas tredje singel fra fjorårets The Fame Monster hadde premiere tirsdag ettermiddag. Den i underkant ni minutter lange videoen til Alejandro er regissert av motefotografen Steven Klein, som tidligere har samarbeidet tett med Madonna. Premieren sørget for at hennes offisielle hjemmeside, samt YouTube og Twitter brøt sammen. Etter et svært vellykket slipp også av hennes forrige video, Telephone, kan det virke som om Gaga har klart å gjenskape noe av spenningen som tidligere var knyttet til slipp av musikkvideoer.

Videoen er i følge Gaga en feiring av homofil kjærlighet, hvor hun beundrer motet de viser i sine forhold. Referanser til religion og det tyske naziregimet er bare noe av det som brukes for å underbygge tematikken som kretser rundt motstanden som møter denne kjærligheten. Alejandro skal ettersigende være en Gaga forelsker seg i, men som ikke er kapabel til å gjengjelde hennes følelser på grunn av sin legning.

I et intervju med Rolling Stone har regissør Klein uttalt at selv om mye av inspirasjonen for Alejandro er hentet fra artister som Madonna og Michael Jackson, så ligger den største inspirasjonen i malerkunsten. Likevel ser vi klart at mye er hentet fra 80-tallets Madonna, kanskje særlig fra videoene til Vogue og Like a Prayer.