Per Steinar Lie og Ørjan Haaland i The Low Frequency in Stereo teamer opp med Erik J. Bringsvor fra Hypertext og slipper det svært så dansbare albumet “New Times” den 17. januar 2011.

The Gin and Tonic Youth! har vært lekestuen til Per Steinar Lie og Ørjan Haaland i The Low Frequency in Stereo i flere år. Nå har de teamet opp med Erik J. Bringsvor fra Hypertext og laget et friskt debutalbum bygget omkring gamle stueorgelrytmer i samspill med lekne organiske trommer og skitne reverb-gitarer! Platen er en miks av leken skranglete lo-fi rock med pop-hooks, dub og litt yacht-rock!

Per Steinar og Ørjan startet for en tid tilbake opp The Gin And Tonic Youth! med det formålet om å ha en lekegrind i forhold til mer "seriøse" Low Frequency in Stereo da de to bodde i København. Ørjan spilte orgel med rytmeboks, mens Per Steinar spilte enkle Dick Dale-riff på el-gitar. Da de flyttet hjem hadde de noen låter som de egentlig ikke visste hva de skulle bruke til, men en idé ble til realitet da duoen fikk med seg kamerater som bl.a Jan Toft og knotet sammen en demo. Dette medførte at bandet ble plukket ut til by:Larm, der de gjorde stor suksess med storband og full sal i Tegleverket. Nå tar gjengen lekegrinda enda et steg videre, og den 17. januar 2011 ser albumet “New Times” dagens lys. Fra tidligere er både deler av besetningen og låtene er nye, men vibben er definitivt den samme.

Pelle Moeld i svensk P3Lab har allerede sagt at The Gin And Tonic Youth! er ”ett fantastisk nytt lo-fi band från Norge, som hörs ut som om ett tidlig Pavement som har party i din farmors el-orgel!”, og da er det vel ingen tvil om at The Gin And Tonic Youth er et band du bør se opp for den kommende tiden.

Livebesetningen består foruten av overnevnte tre også av Njål Clementsen, også kjent fra Low Frequency in Stereo og Megaphonic Thrift, samt Vegard Fossum fra Cortina.