«Trip Abroad» er første singel ut fra Nils Bech sitt kommende album «One Year». Det hele låter umiskjennelig Nils Bechsk, men representerer likevel et aldri så lite musikalsk kvantesprang fra en landets mest originale og spennende låtskrivere.

- «Trip Abroad» handler om ventetiden etter du har sagt til noen at du elsker dem, men ikke fått de samme ordene tilbake. Hvordan ordene som ikke har blitt gjengjeldt gjør at du begynner å tvile på deg selv, og på en måte mister deg selv litt, utdyper Bech.

Musikkvideoen (regissert av Benjamin A. Huseby) er en elegant, poetisk og særs passende visualisering av en sang som er så enkel og naken at den kan beskrives som patologisk ærlig.

- Ved bruk av statiske og rene virkemidler ønsket jeg gjennom klipping, overlapping av bilder samt kameraføring få fram de psykologiske og emosjonelle spenningene mellom karakterene. Ved å benytte flere aktører blir videoen mer abstrakt enn sangens tekst og åpner dermed opp for flere tolkninger, sier regissør Benjamin Huseby, som til vanlig jobber som motefotograf for internasjonale magasiner som Dazed & Confused, I-D og Vogue.