Danske Ice Cream Cathedrals nye video “The Chalk Line” inviterer seeren inn i det uendelige verdensrommet til slagene av en stødig krautrocktromme. Den psykedeliske videoen tar utgangspunkt i den abstrakte tanken om mennesket i verdensrommet og spillet mellom menneskets bevissthet og underbevissthet.

Videoen er laget av Tokyo/New York-kunstneren Yoshihide Sodeoka som også laget platecoveret til Ice Cream Cathedrals “Sudden Anatomy” (se link under). Sodeoka er inspirert av neopsykedelisk kunst, en sjanger som på 60-tallet ble sett på som en vei inn til menneskets underbevissthet. Han lager musikkvideoer, GIFs og digital kunst for å reflektere over mennesket i dagens hypermoderne samfunn og bruker ofte dette dilemmaet: “Mennesket har mulighet til å oppsøke all verdens kunnskap samtidig som det ikke vet hvordan du skal lære deg selv å kjenne”.

Sodeoka har gjort videoer for Tame Impala, Yeasayer og The Presets og har hatt utstillinger på Centre Pompidou og Tate Modern.

“The Chalk Line” er tatt fra Ice Cream Cathedral sitt andre album “Sudden Anatomy”. Balanserende i mørket mellom kraut, indie og elektronisk musikk lager danskene musikk med en egen evne til å belønne, frustrere og utfordre de som er på utikikk etter spesielle lydlandskaper og utenomjordiske melodier.

Låten er hentet fra Ice Cream Cathedrals album "Sudden Anatomy".