Bare Egil Band har hatt stor suksess den siste tiden med den ultrafengende og meget vittige singelen Bæsj i skjegget, en mediekritisk perle som hatt hyppig rotasjon på Facebook og Youtube med flere hundre tusen visninger på kort tid. Nå setter han virkelig gassen i bånn og gir ut en ny singel til hver festival han spiller i sommer. Først ute er Vervenfestivalen i Horten 20. juni.

Sangen heter Vervenfestivalen og er spilt inn med et stjernespekket band med vestfoldmusikere som Martin Horntveth og Ketil Vestrum Einarsen fra Jaga Jazzist, superbassist Audun Erlien og selveste Roar Nilsen på gitar. Disse skaper super sommerstemning med en sviske tydelig inspirert av svensk prog anno 1972. Her er det fløytespilling i toppklasse og gammel svettestank formelig oser fra rillene.

I samarbeid med Vervenfestivalen og publikum i Horten, har man også fått laget en historisk video til låta.

Den nydelige produksjonen er gjort av Øyvind Blomstrøm med miks av Anders Møller. Her er det kvalitet i alle ledd, med mulig unntak av vokalisten som ikke akkurat er kjent for å være verdens beste sanger. Men han kan være en hyggelig fyr når han er edru og det bør også telle med i betraktningen av og til.

Det er grunn til å tro at denne sangen utgjør første smakebit av plata Westfold, en av Bare Egil Bands Fylkesvise samlinger. Dette mammutprosjektet på 19 planlagte album vil oppta resten av Egil Hegerbergs liv og karriere, og man kan derfor håpe å slippe å se ham noe særlig mer i TV-programmer som Brille, Nytt på nytt, God Morgen Norge etc.

For å unngå misforståelser kan det være greit å nevne at bandet på innspillingen ikke er det samme som vil være backingband på festivalen. Det vil hovedsakelig bestå av folk fra Nordmøre ettersom Hegerbergslekta stammer fra Tingvoll, heter det i pressemeldingen.