Etter en fuktig fest befant vokalist Robert Eidevik fra bergensbandet Hjerteslag og regissør Hildegunn Wærness seg tilfeldigvis på et charterfly til Gran Canaria. Resultatet ble videoen til Sammen Alene.

Wærness er regissøren bak blant annet Fjorden Cowboys og NRK-dokumentaren Supernerd, som omhandler cosplay. Dessuten har hun vært opptaksregissør for Ice Road Rescuers, en ny serie om bilberging, som kommer på National Geographic Channel i slutten av august. Hun forteller at hun elsker Wham! og videoene deres fra åttitallet, med den deilige skamløsheten til George Michael.

Jeg viste Robbie "Club Tropicana" med Wham! på flyet ned. Jeg ville se ham danse i speedo i solnedgangen, forteller hun.

Videre forteller hun at hun synes at Gran Canaria er en fantastisk øy, men at hele konseptet med syden og charterturer har en slags tristesse over seg.

Det er mange som er sammen alene der. Selv om videoen viser et tilsynelatende ferieparadis, så ser man at Robbie alltid er alene i bildene, utdyper Wærness.

Videoen er spilt inn på nullbudsjett og de har gjort alt selv.

Da vi filmet i vannet, sto jeg i bølgene med iPhonen mellom puppene og med volumet på max, slik at Robbie kunne lipsynke til låten. Vi filmet alt med et lite, kompakt fotokamera, kan hun fortelle oss.

Vokalist i Hjerteslag, Robbie Eidevik, har følgende å fortelle om den noe spesielle sydenturen.

Vi gikk på oppdagelsesferd i Gran Canarias over- og undergrunn, besøkte strippeklubber, ble invitert i bursdag til en tysk dansebandkonge og jeg opptrådte med et meksikansk mariachiorkester. Vi hang ut med et rømt eks-bandidosmedlem som levde i eksil. Men da vi endte opp på en skikkelig dodgy homseklubb, var det bare jeg som fikk lov til å gå ned i den mørke kjelleren, sier Eidevik.

Foto: Hildegunn Wærness