Oslobandet Dråpe har etablert seg som et av landets mest spennende unge band siden kritikerroste “Dråpe EP” ble utgitt i 2011. Debutalbumet “Canicular Days” kom i 2013, ble foreslått som “årets debutalbum” av Dagbladet og kalt en “euforisk oppvåkning” av Adresseavisen. Bandet fulgte opp utgivelsen med festivaljobber på Roskilde, Øyafestivalen, Reeperbahn Festival, SXSW og M for Montreal.

Nå, to år senere, er Dråpe klare med et splitter nytt album med 10 herlige låter inspirert av Beatlesesque psykedelia og 90-talls indiepop. Mindre shoegaze, mer pop, like mye Dråpe.
Det nye albumet "Relax/Relapse" er spilt inn i hjertet av Oslo, under blå himmel og framstår som et gnistrende omriss av et band som prikker inn toppformen så til de grader. Dråpe har utviklet seg fra et band som hadde stålkontroll på virkemidlene sine til et popband av ypperste klasse sentrert rundt låter og lyder som appellerer til både hjerte og hjerne.

Singelen "My Friend the Scientist" er andre låt ut fra "Relax/Relapse".

Vokalist Ketil Myhre om låta og teksten:
- "My Friend the Scientist er en personlig tekst om ubehaget forbundet med small talk, pinlig stillhet og lignende. Jeg har tenkt mye over hvordan jeg taklet slike situasjoner som barn. Jeg husker at jeg pleide å gjemme meg bak foreldrene mine når vi møtte folk jeg ikke kjente. Tenk hvor rart det hadde vært om jeg skulle fortsatt slik, med et digert menneske foran meg som buffer? Jeg bestemte meg derfor for å gjøre noe med problemet. Jeg skrev meg inn på et kurs som handler om å takle sosial utilpasshet, en slags «small talk for dummies». Jeg har også sluttet å se «Curb Your Enthusiasm» siden jeg pleier å ta etter karaktertrekkene til hovedpersonene i TV-serier jeg følger med på.

My Friend the Scientist er den eneste sangen på vårt nye album som er skrevet av bandet som helhet, bortsett fra teksten da. Den er også en slags «sequel» til låta «Blue Skies» fra debutalbumet vårt, og vi anbefaler å høre dem etter hverandre for å kunne se det store og hele bildet."