One Hundred and First er et de bandene fra Bergen det knyttes store forventninger til, og nå er de klare med sin debut-singel. Den ble spilt inn med superprodusent Sylvia Massy bak spakene, og blir den første av en rekke med låter som vil bli sluppet de nærmeste månedene.

What Have You Done er en låt som handler om svik mellom venner. Den ble egentlig skrevet for tre år siden, men den har hele tiden utviklet seg. Selv da bandet var i studio for et par måneder siden fikk den en rekke tillegg som ikke har vert testet ut tidligere, og de er superfornøyde med resultatet.

Vi var jo så heldige å få leke oss ombord på en ubåt på Haakonsvern da vi var i studio med Sylvia Massy i sommer, og på «What Have You Done» kan man høre både chanting fra byssa og skravling over intercomen ombord på undervannsbåten. Vi retter en stor takk til sjøforsvaret som lot oss låne en ubåt!, forteller frontmann Tom Erik Anker Olsen.

Og ja, selvfølgelig spilte de inn bass i torpedorøret, men det blir å finne på en annen låt som snart er på vei ut.

Om videoen har Tom Erik følgende å si:

Vi fikk med oss Ricardo Silva til å skyte videoen, og vi hadde det jævlig gøy på set. Resultatet er vi strålende fornøyde med, tatt i betraktning de midler som er brukt. Videoen ble skutt i øvingslokalet vårt på Damsgård hvor vi har sorte gardiner på veggene. Det er en vesentlig del av slik vi ønsket det skulle se ut, ganske enkelt og ekte, bare oss, primitivt, med fokus på musikken.

Når Tom Erik spurte meg å lage musikkvideo for dem, nølte jeg ikke et sekund. Sammen med min samarbeidsparter, Kim Rene Kristiansen, laget vi en innspillingsplan på rekordtid. Vi improviserte litt med kameraet, inspirert av Snorri Bros, og tok flere opptak med kamera i hånden. Med bare to lyskilder var det utfordrende, men vi fikk det vi ville!, forteller Ricardo Silva om innspillingen.

Foto: Roy Bjørge