Før sommeren ga Grand Cafe ut singelen Berlin. Om låtenes navn og tema, forteller vokalist Christer Krogh at Grand Café har lenge vært fans av Berlin, både grunnet deres hyppige besøk i byen på turnè, men også Berlins plass i musikk- og kunsthistorien:

-Man får liksom et eget mindset så fort man setter fot i Berlin. Dette ble det en låt av. For et års tid siden dro jeg å spilte seks konserter alene i løpet av en dag i Berlin. Jeg tenkte litt på disse inntrykkene da låten begynte å ta form!

I dag er Grand Cafè altså klare med en rykende fersk musikkvideo til låta Berlin.

- Vi gikk til min gode venn Pål Felix Fossum for å høre om han ville gjøre en video. Vi ville på dette tidspunktet finne på noe annet enn vi har gjort tidligere, og han kom opp med konseptet "Telttur gone wrong", forteller Christer til Musikknyheter.no

- Utifra dette jobbet vi tett med han en god stund for å utvikle karakterer vi følte kunne passe inn i denne settingen. Heldigvis var det dårlig vær og minusgrader den dagen vi filmet som gjorde at det hele fikk et veldig fint snitt.

- Uansett, ønsker man seg en tur på camping, hva er vel bedre enn et sandtak langt inne skauen i Indre Østfold, uten mobildekning, strøm og vann, med fire gutter som mer enn gjerne ønsker seg en tur ned i buksene til hverandre.

- Berlin er skrevet av meg, og produsert av meg i Velvet Recording, mikset av Nick Terry som blant annet har jobbet med Primal Scream, Klaxons, The Libertines, og mastret av Dave Collins med QOTSA, Soundgarden m.m. på CVen. Låten er en kjærlighetserklæring til byen Berlin med alt den fører med seg, sier Krogh til Musikknyheter.no

Bandet har også spilt inn en cover av Raga Rockers til den kommende Raga-boksen.

- Dirty Callahans lurte på om jeg ville produsere og mikse deres bidrag til skiva, og en sen aften vi hang ut i Torggata nevnte de at jeg skulle slenge en melding til Christer Falck og høre om det var flere låter igjen. Jeg fikk svar etter 30 sekunder om vi ville gjøre "Fort Gjort", så var den vår.

- Vi er inne i en liten tidlig 90-talls rave-periode innad i bandet, eller iallefall jeg, og med det hadde vi lyst til at "Fort Gjort" skulle bli litt sånn, men i 2015. En kul, og veldig annerledes måte å jobbe på enn vi har gjort tidligere. Ting er i stor grad loopet tidvis i låten, og vi har vel egentlig skrevet en ny låt rundt teksten, funnet en annen vinkling på å spre budskapet. Vi er generelt sett glad i å gjøre noe helt annet når vi gjør covers. Litt av respekt for de som har laget låten og bandet som har spilt. De har liksom gjort den beste versjonen uansett. Utenom Wonderwall da, der må nesten Ryan Adams få den. "Fort Gjort" kommer digitalt fra oss nå i høst rundt slippet av boksen.

Grand Cafe har også et nytt album på trappene, som også vil inkludere Berlin.

- Vi har skrevet en stund på albumet egentlig, og fått prøvd ut noen av låtene live. Noe har vi tatt med videre, og noe ikke. Vi har en tendens til å gjøre store forandringer mellom hver gang vi slipper noe, og det gjør vi også denne gangen. Vi er straks ferdig med å skrive, og begynner veldig snart å spille inn. Første bidrag fra skiva er i låten Berlin. Vi vil dra ting veldig langt denne gangen, og prøve å jobbe så mye som mulig utenfor komfortsonen. Jeg liker personlig best de låtene til andre band hvor man gjør akkurat dette, og da beholder man noe av det direkte uttrykket som ofte kanskje kan oppleves som mest ærlig.

- Vi blander inn mye mer elektroniske elementer enn tidligere, samtidig som vi gjør mye av innspilling på bånd. Jeg elsker å jobbe på dette formatet, da det er et helt eget mindset og aura rundt det hele. Jeg jobber som teknikker og produsent i Velvet Recording, og kommer til å stå for produksjonen og innspillingen, fortsetter Christer.

- Vi vil vise frem en god del nye låter live fremover og spesielt på Crossroad Club i Oslo 14. november. Det er også bursdagen til bassisten, så ta med bacon-smultringer. Han er så sinnsykt glad i det, sier Christer med smil.

- Neste år blir det mer spilling i både Norge, Sverige og Tyskland. Det er også blitt booket en del festivaler til sommeren, så vi gleder oss til et godt år. Det kommer også en 7" splitt tett på jul. Mer om det senere, avslutter han.

Kommende konserter:

Elektrisk
31.okt - Lundetangen - Skien
14.nov - The Crossroad Club - Oslo

Akustisk førjulskonsert
11.des - Flasken - Nesodden
12.des - Tomter Puben - Tomter
? des - Grünerløkka Brygghus - Oslo

Folkene bak musikkvideoen:

Pål Felix Fossum - idé/ regi/klipp
Jan Morten Bjørnsen - fotograf


www.felixfilm.no
www.grandcafemusic.com
Facebook