6. november slipper Hanne Kolstø sitt femte album på fem år. Singelen «I hate you, don’t leave me» har vært ute noen uker. Nå kommer videoen, som er langt fra en «vanlig» musikkvideo.

"Som en forlengelse av tematikken i låta ville vi at videoen skulle handle om det å være avhengig av et publikum, og iscenesettelsen av seg selv som artist når musikken allerede er svært personlig og en egentlig ikke vil dele mer enn den. Det personlige må gjøres salgbart, så hvordan iscenesette seg selv?

Planen var å lage en mockumentary, en dokumentar som "feilet". Men paradoksalt nok ble det slik at "life imitates art imitates life», slik at til og med mockumentaryen feilet og ble en slags dokumentar. Tror vi. Den tålmodige seer får dog sin musikkvideo på tampen", forteller Hanne selv.

“Låta spelar på desse svingningane, denne tvilen, at ein både elskar og hatar det ein driv med og at det ikkje er noko i verda ein heller vil”, sier Hanne selv.

Fem album på fem år kan virke som et overambisiøst prosjekt for de fleste, men Kolstø forteller at behovet tvang seg frem under arbeidet med de fire første platene.

”Fem plater. Fem år av livet mitt. Fem år kor tekst gradvis har blitt viktigare, kor eg føler eg har funne ut meir om korleis eg ser på tilvéret og folka rundt meg og meg sjølv opp i alt. Fem år kor det har svinga mykje i dei store kjenslene”, sier Kolstø om årene som har gått siden det første soloalbumet, Riot Break ble sluppet.

Tre av fire av Kolstøs foregående album har blitt nominert til Spellemann, og alle har fått strålende omtaler av anmeldere i inn- og utland.

While We Still Have Light slippes på Jansen Plateproduksjon 6. november.

PS. Musikkvideoen starter 09.47 ut i videoen.