- Da er dere klare med en ny singel. Fortell oss litt om den.

Låta heter ”Vinyl and a Heartache”, og der ligger vel mye av premisset for innholdet. Det er en god, gammeldags sang om hjertesorg etter samlivsbrudd, noe som jo nærmest er countrymusikkens mandat i musikkhistorien. Men for oss handler den også om noe forbi det, nettopp å la musikken være en legedom når det stormer som verst i følelseslivet. Det er vel egentlig ganske usexy å forklare for mye av sine egne låter, men som mange kjenner til er altså Trigger navnet på Willie Nelsons trofaste gitar. Hør låta og tenk/føl selv.


- Antar at dere har et album i tankene da eller?

Det er snart to år siden vi gav ut noe musikk, så nå er det veldig moro å ha noe nytt å vise frem. Vi har igjen vært på flere fjellturer, for å fare med litt snikskryt, der vi finner roen til å skrive låter, og deretter hatt fine stunder i studio sammen med vår produsent Even Ormestad. På vår første plate hadde vi en rimelig dogmatisk tilnærming til det hele, med bare akustiske instrumenter og det meste spilt inn live sammen i studio. Denne gangen har vi gått litt videre, og utvidet lydbildet med både for trommer og elektriske instrument, noe man kan høre i ”Vinyl and a Heartache”. Litt mer country og litt mindre folk, om du vil. Videre har vi vært så heldige å få starte et samarbeid med Vestkyst Records, som vil gi ut musikken vår fremover. Hele albumet planlegger vi å gi ut i september, men vi klarer nok ikke å dy oss for å slippe ut noen flere smakebiter før den tid, skal du se.


- Og så har dere laget video?

Stemmer! Og det er faktisk vår første musikkvideo noensinne. Kjør trommevirvel! Den lagde vi med hjelp av vår gode venn og multikunster Andreas Ulvo. Vi hadde lyst til å holde det ganske enkelt, så vi dro til en av våre favorittbarer i Oslo, og filma videoen der. Siden åpnngslinja i teksten er ”Once again I’m lost in a bar room…”, følte vi at det passa ganske bra, hehe.


- Skjer det noe live-messig fremover?

Ja! Vi hadde lyst til å feire ny singel, og drar dermed ut på en liten mini-turne i februar. Vi kommer absolutt til å spille endel nytt materiale, men mange av låtene fra Winter Passing-albumet blir selvfølgelig også med. Og la oss være realistiske, det meste av vårt materiale er vel nytt for veldig mange.
Datoer her!