De norske indiefavorittene Ludvig Moon er klare med første smakebit fra sitt kommende debutalbum. "Cult Baby" er en fengende indiepoplåt med store følelser, livsbejaende energi og ungdommelig overmot i mengder.

Ifølge bandet er dette et forsøk på å kombinere en felles fascinasjon for artister som The Smashing Pumpkins, Chromatics og Sufjan Stevens i en låt som har vært med bandet i flere år, men aldri helt funnet sin naturlige form før nå.

Ludvig Moon forteller at de forsøker å lage "småby-indie" inspirert av storheter som The Smashing Pumpkins, Prince, Broder Daniel og Flaming Lips. Ungdomstidas ensomhet og følelsen av å være den eneste i nærmiljøet som likte sånn musikk er noe alle i bandet har til felles. På "Cult Baby" tar de et oppgjør med opp sine tidligere "jeg" og ser ting fra et noe mer voksent perspektiv, sin unge alder til tross. "Cult Baby" er ungdommelig hvileløshet i sangform.

— Jeg ville at låta skulle reflektere friheten og eventyrlysten vi følte på når vi lagde denne plata. Vi følte vi kunne gjøre alt i studio og holdt heller ingen ting tilbake. Det var viktig for meg at det til tross for en så personlig og sår tekst skulle være noe oppløftende over denne låta forteller vokalist Anders.

Vår anmelder ga EPen til Ludvig Moon en solid 8/10 da den kom ut i 2014, og skrev blant annet:

Kvintetten serverer en herlig EP, spesielt tatt i betraktning at dette er debuten. Ludvig Moon lager vel først og fremst fengende indie, men makter også å bevege seg i andre musikalske terreng. Det er synd at det bare er fire låter, men det jobbes med et debutalbum, hvilket det bare er å se frem til. Før den tid kan Ludvig Moon EP få spille høsten inn.

"Cult Baby" har fått glimrende visuelt følge i form av eks-Team Me-medlem Simen Skaris video til låta, som også har tatt forsidebildet.

Labelkameratene i Riot Factory intervjuer Ludvig Moon