KRIA er en islandsk artist som bor og jobber fra London. I forrige uke kunne vi gi deg premieren på hennes nye singel Skin, og nå er videoen her! Musikkvideoen er inspirert av regissør David Lynch og av motedesigner Gareth Pugh. Her møtes hennes futuristiske elektronika og futuristisk fashion.

KRIA vokste opp på Island og har latt øyas dramatiske natur og omgivelser være med på å forme hennes musikalske uttrykk. Det høres i hennes særegne lydbilde av hypnotiske og ambiente synthbølger. Med seg henter hun også inspirasjon fra London, hvor hun bor, og derfra kommer elementene fra dubstep og industrialisme, dandert med den melodiske, vokale råskapen hun innehar.

Bitcandy har allerede uttalt om artisten at hun virkelig har laget en egen og ny tvist til den elektroniske sjangeren.

Vi har intervjuet artisten, og spurte henne litt om låten, litt om hennes bakgrunn og selvfølgelig også litt om hvilke planer hun har i tiden som kommer.


KRIA er et nytt navn for de fleste nordmenn. Kan du beskrive deg selv som artist?

Jeg er som en smeltende istapp, som konstant slipper en blanding av følelser inn i mitt hjerte.

Kan du fortelle oss litt om din bakgrunn?

Det kan jeg! Jeg vokste opp på Island og trente friidrett og spilte piano på fritiden. Jeg sang også i noen ulike kor, og studerte klassisk sang sent i tenårene mine. Men etter hvert ble det for kjedelig. Jeg ville skrive og fremføre mine egne låter, og dro til London for å gjøre det.

Fortell oss litt om videoen.

Jeg skrev låten i ren frustrasjon. Det ble på en måte som å gjenoppdage mine egne verdier og finne ut hva jeg egentlig vil i livet. Og også det å endelig akseptere meg selv, både mentalt og fysisk. I fjor visst jeg ikke om det kom til å gå bra med meg, og fremtiden min var veldig uklar. Så teksten er egentlig min indre dialog om å se meg selv i speilet, lære av mine feil for til slutt å godta meg selv. Når det gjelder det visuelle, ønsket jeg å portrettere vår tidsalder. Temaet er jo ganske kunstig og som noe du ikke klarer å nå. Som din egen fortid, som du bare kan få tilgang til gjennom tankene og minnene dine. Så det visuelle er egentlig slik jeg følte det i hodet mitt på den tiden. Det at jeg er fanget og bundet ned i lysene, som hele tider spiser seg inn i meg, er et symbol på å hele tiden bli injisert med dårlige og negative tanker.

Hvilke andre artister hører du på?

Jeg er skikkelig hekta på islandsk hiphop for tiden! Aron Cast slapp nettopp en ny mixtape og den går på repeat. Men den nye sangen til GKR som heter ÞÚ SEGIR, er fantastisk. I tillegg har jeg hørt mye på Emmsjé Gauti, Sturla Atlas og Lord Pusswhip .

Og hva er planene dine for fremtiden?

Først skal jeg slippe flere låter og videoer. Jeg spiller på Island i sommer. Ser man litt lenger på det, tenker jeg festivaler og verdensturne.