Dette sier bandet selv om låten og videoen:

— Vi fikk ideen til videoen da vi jobbet med låten. Hva om vi faktisk dro og møtte de dette faktisk handler om? Vi reiste opp på asylmottaket på Landås og fortalte de beboende om ideen og låten. Vi ble møtt med umiddelbar begeistring og de satt stor pris på at vi ville være med å løfte frem deres sak.

Møtene var sterke. De fortalte om flukten, savnet av hjemlandet, og ikke minst frustrasjonen de kjenner på fordi mange nordmenn kun ser på dem som lykkejegere. Som en gutt på samme alder som oss sa "Jeg hadde ikke lyst til å flykte en gang, alt jeg ønsker er å komme hjem til mitt gamle liv. Men det livet finnes ikke lenger".

Mange av dem som bor der har ventet månedsvis på møte med UDI, og gjennom videoen har vi ønsket å vise frem stillheten, kjedsomheten og frykten for en fremtid hvor de ikke vet hva som vil møte dem. Samtidig ønsket vi å vise gleden, kraften, styrken. Vi opplevde at det var et veldig sterkt felleskap mellom dem som bodde der, masse glede, kjærlighet og forventninger om et nytt liv. Og ikke minst et ønske om å bli møtt som de menneskene de er. Mennesker som ønsker å jobbe, bidra og delta - og ikke minst, leve - i Norge.