I mai slapp William Hut den første singelen fra hans kommende album Hafnir Games. Singelen het Bliss og videopremieren kunne du se her hos oss.

På fredag slipper han den neste singelen Memorial, men du kan få høre låten og se videoen her allerede nå! Vi har tatt en prat med artisten, både om singelen, albumet, sommeren og Island.

Hei William, hvordan har sommeren din vært?

Sommeren min har vært utmerket så langt. Til tross for dårlig vær på vestlandet har jeg fått ladet opp til det som kommer til å blir en hektisk høst. I løpet av sommeren har jeg også spilt på en rekke festivaler sammen med mitt gamle band Poor Rich Ones. Vi har også tatt oss tid til to uker ferie med familien i England.

Kan du fortelle oss litt om hva Memorial handler om?

Lyrisk sett har nok denne låten et kryptisk preg, i motsetning til store deler av det nye albumet. Som så ofte tidligere overlater jeg eventuelle tolkninger til lytteren. Det gir meg større glede om lytteren finner sitt eget budskap i tekster av dette slaget. Men det er jo ikke til å komme unna at teksten har et preg av usikkerhet og sterke følelser om tilhørlighet og flukt.

Hvor finner du inspirasjonen til å skrive ny musikk?

Inspirasjon kan jeg mer enn noen gang finne hvor som helst og jeg er stadig flinkere til å notere ned diverse ideer i hverdagen. Da blir det ofte noen tekstlinjer eller melodistrofer som blir lagret på telefonen. Jeg finner også inspirasjon i ny musikk jeg hører rundt meg, samt gammel musikk jeg har vokst opp med. Jeg har spesielt de siste årene tatt frem en del album som jeg ikke har hørt på mange år

Nå er det ikke så lenge til plata kommer, du har jo gitt ut et par plater før, både med band og som soloartist, kribler det fortsatt like mye i magen?

På mange måter kribler det mer enn noen gang. På den ene siden vet jeg hva jeg går til og på den andre side er jeg stadig på jakt etter nye utrykk og territorier jeg ikke har utforsket enda. Man har alltid med seg drømmer som sannsynligvis aldri vil bli realisert, og det kan være fint å ha noe uhåndterlig å strekke seg etter i en industri som stadig er i forandring.

Du ligger for tiden på Topp 20 på Island. Hva er ditt forhold til Island?

Jeg heiet selvsagt på Island under EM, noe jeg tror de fleste i dette landet gjorde. Ellers så hadde jeg faktisk aldri besøkt Island før jeg begynte på dette albumet. Selv om jeg har mange kollegaer og venner fra Island, så var dette mitt første møte med øyen selv. Det jeg kan si er at det ikke blir siste gang jeg drar dit og det er selvsagt hyggelig at radiostasjoner der setter stor pris på musikken min. Det gjør det lettere for meg å komme på besøk som artist der utover høsten.

Hvordan blir det nye albumet?

Mitt nye album «Hafnir Games» har et veldig friskt preg og et ulikt uttrykk enn det vi har hørt fra meg på mange år. Låtene har et gjennomgående programmert fundament og er bygget opp rundt friske komp og drivende gitarer. Vi har vært få involverte i innspillingsperiodene vi har hatt i Norge og på Island, men jeg har sammen med islandske Gisli Kristjansson og produsent Ole Gunnar Gundersen skapt et lite univers hvor vi har laget et album med et tydelig og helhetlig utrykk.

Memorial slippes på Apollon Records førstkommende fredag.